Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mokka škoricové hviezdičky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mokkahvizdicky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 125 g marcipánovej zmesi
  • 3 lyžičky instantnej kávy
  • 3 bielká
  • soľ
  • 300 g práškového cukru
  • 250 g jemne mletých mandlí
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • Na posypanie 1 lyžička instantnej kávy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Marcipán nahrubo nastrúhame. Espresso prášok rozpustite v 1 polievkovej lyžici horúcej vody. Bielok šľaháme so štipkou soli a práškovým cukrom 4-5 minút, aby vznikol veľmi tuhý sneh. Prikryjeme a necháme vychladnúť 125 g vyšľahaných bielkov na polevu. Do zvyšných bielkov pridajte marcipán, mandle, rozpustené espresso a škoricu. Dobre pracujte pomocou háku kuchynského robota alebo ručného mixéra, kým nevznikne hladká zmes. Zabaľte do fólie a chlaďte 2 hodiny.

2. Krok

Odoberte 1 polievkovú lyžicu odloženej polevy. Zmiešajte 1 čajovú lyžičku prášku espresso a 1/2 čajovej lyžičky vody a premiešajte. Nalejte do jednorazového vrecka alebo malého vrecka na mrazničku.

3. Krok

Vyberte 1/3 škoricovej hviezdicovej zmesi z chladničky. Vyvaľkáme medzi 2 vrstvami papiera na pečenie na hrúbku cca 1 cm. Potrieme cca 1/4 zvyšnej bielkovej polevy. Najlepšie je vykrajovať ich tesne k sebe pomocou vykrajovačky škoricových hviezd (veľkosť 5 cm) namočenej vo vode. Na plechy vystlané papierom na pečenie ukladáme škoricové hviezdičky. Na vrch naneste prúžky hnedej polevy a pomocou drevenej tyčinky namočenej vo vode nakreslite hnedú do bielej polevy .

4. Krok

Zvyšnú škoricovú hviezdicovú zmes premiešajte s druhou tretinou škoricovej hviezdicovej zmesi z chladničky. Spracujte ako je opísané vyššie. Zvyšné cesto spracujeme rovnakým spôsobom. Veľmi mäkké zvyšky prehnetieme s 3-4 lyžicami mletých mandlí a spracujeme. Plechy pečieme jeden po druhom v predhriatej rúre na 170°C na najnižšej mriežke 12 minút. Necháme vychladnúť na plechu.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

61 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.