- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- morčacie mäso
- Morčacie guličky v paradajkovej omáčke
Morčacie guličky v paradajkovej omáčke
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 1 vajce
- malá cibuľa
- 2 lyžice strúhanky
- lyžička soli
- 3 strúčiky cesnaku
- lyžička oregána
- bazalka
- korenie
- sekaná petržlenová vňať
- Omáčka:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 veľká cibula
- 3 strúčiky cesnaku
- lyžička štipľavej papriky
- lyžička bazalky
- bobkový list
- 2 konzervy paradajkového základu
- soľ a korenie
- petržlenová vňať
- 30 g parmezánu
Postup prípravy
1. Krok
Mäso zmiešajte s vajíčkom, nasekanou cibuľkou a petržlenom, strúhankou, ochuťte soľou, prelisovaným cesnakom, oregánom, bazalkou, čerstvo mletým čiernym korením a namočenými rukami tvarujte guličky veľkosti vlašského orecha. Pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie pri 180 ° C 15 až 20 minút dozlatista.
2. Krok
Medzitým uvarte omáčku: Nakrájanú cibuľu speňte na rozohriatom oleji, pridajte nasekaný cesnak a papriku a nechajte chvíľku prevoňať. Pridajte paradajkový základ, vodu, oregano, bazalku, bobkové listy, osoľte a povarte, kým sa upečú guličky.
3. Krok
Na záver okoreňte, vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať a upečené guličky a posypte nastrúhaným syrom. Podávajte s ryžou guľatou Mánya, cestovinami alebo pečivom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.6 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7343 videní