- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- morčacie mäso
- Morčacie kebaby v rúre
Morčacie kebaby v rúre

- Kusov: 8
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 650 g Morčacie mleté
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 vetvičky petržlenu
- 2 lyžice strúhanky
- 1 lyžička mletej rasce
- štipka mletej škorice
- štipka mletého nového korenia
- 200 g cherry paradajky
- bylinky podľa chuti
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 200°C. 8 drevených špajlí namočte na pol hodiny do vody. Treba to urobiť preto, aby sa pri pečení nespálili a nepopraskali. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Umyte a tiež nakrájajte petržlenovú vňať. Zahrejte 1 polievkovú lyžičku olivového oleja na panvici a 6 až 8 minút opražte cibuľu a cesnak za stáleho miešania dozlatista.
2. Krok
Vo veľkej mise zmiešame mleté morčacie mäso, restovanú cibuľu a cesnak, petržlenovú vňať, strúhanku a koreniny - rascu, škoricu, nové korenie, mäso osolíme a okoreníme. Všetko dôkladne premiešame.
3. Krok
Vytvarujte 8 podlhovastých placiek a navlečte ich na drevené špajle a jemne okolo nich zatlačte mleté mäso. Kebab potrieme olivovým olejom a položíme na stojan nad plechom na pečenie. Pečieme 15 minút, potom obrátime a pečieme ďalších 15 minút.
4. Krok
Cherry paradajky umyte, nakrájajte na polovice, ochuťte 1 polievkovou lyžicou olivového oleja soľ a korenie. Kebab poukladáme na veľký tanier, navrch nasypeme cherry paradajky, s bylinkami a podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
28 videní