- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- morčacie mäso
- Morčacie prsia ala Vala
Morčacie prsia ala Vala
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 800 g morčacích pŕs
- 2 cibule
- 1 jarná cibuľka
- 5 stoniek zeleru
- 250 g šampiňónov
- 1kápia
- 1 lyžica hladkej múky
- 2 dcl oleja
- korenie štyroch farieb
- soľ
- grilovacie korenie
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica kečupu
Postup prípravy
1. Krok
Morčacie prsia si umyjeme a osušíme..nakrájame si ich na menšie plátky..okoreníme osolíme..Pridáme 1 dcl oleja ,1 lyžicu horčice ,1 lyžicu kečupu a v miske s prsiami premiešme.
2. Krok
Nakrájame si cibuľu na plátky, kápiu na menšie kúsky, stonkový zeler na kocky,a šampióny tiež na plátky..Rozpálime si dve panvice na jednej budeme restovať zeleninu a na druhej opekať prsia..
3. Krok
prsia opekáme z každej strany kým sa nezatiahnu a odkladáme si ich na tanierik..
4. Krok
V druhej panvicu restujeme naraz všetku zeleninku s trochou korenia a soli, a pridáme aj trošku grilovacieho korenia..Po 3 minútach zeleninu prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.cca 10 minút..
5. Krok
Keď si opečieme všetky morčacie kúsky na vypeku opražíme jarnú cibuľku ktorú si nakrájame na kolieska,a keď nám cibuľka zmäkne poprášime grilovacím korením a lyžicou múky..Zápražka sa nám spojí dohromady a vtedy podlejeme horúcou vodou alebo vývarom..
6. Krok
Miešame vareškou aby nám vznikla šťava ktorá sa prepojí..Pridáme nazad prsia a dusíme do mäkka..15 minút im stačí..
7. Krok
Zatiaľ sa nám urobí aj zeleninka a potom ju pridáme k prsiam..Premiešame a ešte 3 minútky dusíme spolu..Ochutnáme a pridáme podľa potreby soľ..
8. Krok
Podávame s dusenou ryžou guľatou Mánya alebo s opekanými zemiakmi..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.1 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
18528 videní