- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hlavné jedlo
- Morčacie prsia plnené sušenou slivkou a orechami s parmezánovou omáčkou
Morčacie prsia plnené sušenou slivkou a orechami s parmezánovou omáčkou
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 60min
ešte neviete čo pripraviť na silvestrovskú večeru?
Suroviny
- morčacie prsia 1 kg
- orechy (vlašské ,lieskové) podľa chuti 150g
- syrokrém 3 kocky
- sušená slivka
- parmezán 100g
- smotana šľahačková 250 ml
- solamyl
- soľ korenie
- BOSORKA príchuť do jedál.
- olej
- grilovacie korenie
- cibuľa 1 ks
- cesnak 1 strúčik
Postup prípravy
1. Krok
Morčacie prsia si nakrájame na rezene..jemne naklepeme osolíme a okoreníme..
2. Krok
pripravíme si orechovú plnku..Ja som použila lieskové orechy..tie som nasucho opražila na panvičke ,zbavila šupky v suchej utierke a najemno som ich zomlela..potom som orechy v mixéri zmiešala so syrokrémom a vytvorila som hladkú plnku.
3. Krok
Plnkou som potrela prsia a do stredu každého rezňa som dala 2 sušené slivky ktoré som si predtým namočila aby mi zmäkli..Slivky môžete namočiť aj do alkoholu, rumu alebo brandy alebo len do vody..)
4. Krok
Prsia si zrolujeme na také vrabčeky ktoré si buď to previažeme alebo si pomôžeme špáradlom, a dáme do pekáča a do trúby na 10 minút zatiahnuť.180°C.
5. Krok
Zatiaľ si pripravíme šťavu..Na oleji speníme cibuľu nasekanú na jemno,poprášime grilovacím korením a zalejeme vývarom.S touto šťavou zalejeme prsia a prikryjeme ..dusíme ešte 20- 25 minút v rúre do mäkka.
6. Krok
Výpek po dodusení zlejeme do kastrólika pridáme šľahačkovú smotanu a parmezán .necháme syr roztopiť a omáčku dochutíme podľa potreby..ak sa vám zdá byť omáčka riedka zahustite ju solamylom ,alebo syrokrémom..
7. Krok
Podávame s ryžou guľatou Mánya alebo zemiakmi.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6785 videní