- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Morčacie prsia s ananásom v sladkokyslej omáčke
Morčacie prsia s ananásom v sladkokyslej omáčke
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 300 g ananásu z konzervy
- 500 g morčacích pŕs
- 1 cibuľa
- 2 lyžice škrobu
- 70 g paradajkového pretlaku
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu nakrájajte na veľké kocky, smažte do sklovita naoleji. Mäso nakrájame na veľké kúsky (približne 2,5 x 2,5 cm), osolíme, okoreníme, zo všetkých strán obalíme v škrobe a dáme na cibuľu. Smažte za stáleho miešania až do svetlohneda.
2. Krok
Ananás nakrájajte na kúsky, zmiešajte ananásovú šťavu s paradajkovým pretlakom a zalejte mäso spolu s kúskami ananásu.. Všetko dôkladne premiešajte, ochutíme soľou a korením.. Priveďte do varu a potom duste na miernom ohni za občasného miešania 30 minút. Podávame s uvarenou ryžou guľatou Mánya alebo inou prílohou. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
566 videní