- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Morčacie ragú s pohánkou
Morčacie ragú s pohánkou
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 300g morčacieho mäsa (pre českých bratov je maso krůtí)
- 150 g pohánky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- grilovacie korenie
- 0 ml paradajkovej šťavy alebo pretlaku
- 200 ml vody
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- mladá cibuľka
- 1 kápia
Postup prípravy
1. Krok
Papriku nakrájame na malé kocky.Cibuľu jemne nakrájame a cesnak pretlačíme..Morčacie mäso nakrájame na kocky..Na troche oleja orestujeme najskôr cibuľu s kápou a pridáme aj pretlačený cesnak..Keď nám zeleninka trochu zmäkne pridáme k nej morčacie mäso..Spolu opražíme kým sa mäso nezatiahne..
2. Krok
Keď je mäsko zatiahnuté jemen ho osolíme a okoreníme a poprášime aj grilovacím korením..Spolu všetko premiešame a podlejeme paradajkovou šťavou..prikryjeme pokrievkou a dusíme 5 minút pridáme 200 ml vody a opláchnutú pohánku..Spolu premiešame a dusíme spolu kým sa pohánka neuvarí..25 minút až 30..
3. Krok
Podávame posypené nasekanou mladou cibuľkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2744 videní