- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Morčacie stehno na kyslo
Morčacie stehno na kyslo
- Kusov: 1
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 300g horné morčacie vykostené stehno bez kože
- 400g koreňová zelenina (nakrájaná na kolieska)
- 2ks bobkový list
- po 4 ks, korenie nové, korenie čierne celé
- podľa svojej chuti, soľ, cukor/ môže byť aj umelý, ocot
- 1dl smotana na varenie
- 3str. cesnak
Postup prípravy
1. Krok
Do vody dáme všetky koreniny a tiež ocot,cukor,soľ podľa svojej chuti, prevaríme ju. Do takej horúcej vody vložíme vykostené umyté stehno a potom pridáme zeleninu a necháme aspoň 24 hodín stáť,
2. Krok
Tak ako to je, dáme variť do mäkka. Mäsko vyberieme, šťavu zlejeme cez sito v ktorom nám zostane zelenina, vyberieme bobkový list..
3. Krok
Dáme mixovať dostaneme hustú kašu,zo zeleniny, ktorú dáme do hrnca k vývaru a dáme do nej smotanu a prevaríme...Môžeme podávať.
4. Krok
Pri bielkovinách na obed je dovolené kúsok chleba, ale toto sa dá zjesť aj bez, mäsko je chudé a omáčka nie je mastná,nepoužili sme ani trošku tuku,len,čo malo samotné stehno bez kože.Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2495 videní