- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cuketa
- Morčacie suflé s cuketou a smotanovou omáčkou
Morčacie suflé s cuketou a smotanovou omáčkou
- Kusov: 8
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g cukety
- soľ a mleté čierne korenie
- olej
- Omáčka:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 g smotanového syra
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov.Cibuľu ošúpeme a najemno nakrájame ..Ošúpeme aj cuketu a nastrúhame na hrubom strúhadle.
2. Krok
V miske si zmiešame mleté mäso, žĺtka , cibuľu, pretlačený cesnak, soľ a mleté čierne korenie.Dôkladne premiešame.
3. Krok
Vyšľaháme si bielka so štipkou soli do pevnej peny a primiešame k mäsovej zmesi.
4. Krok
malé formičky na suflé alebo misky, môžete použiť aj formu na muffiny si vytrieme maslom alebo olejom a naplníme ich pripravenou hmotou.
5. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 20 minút..
6. Krok
Omáčku si pripravíme tak, že zahrejeme smotanu a pridáme k nej smotanový syr..Miešame až kým sa syr nerozpustí a neprepojí zo smotanou a nezhustne..Podávame s vychladeným suflé.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
306 videní