Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mortadela

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 1:40 hod
  • Hotové Za: 0min

tento recept má pôvod v Taliansku, tam vraj mortadelu robili v každej dedine, v každej rodine a každý mal svoj vlastný recept… tento recept je hlbokého socializmu keď sme na kolene robili všetko možné aj nemožné…. či má tento recept niečo spoločné s pôvodným talianskym netuším, ale jedlo je to dobré, lepšie ako kupovaná saláma 🙂

reklama:

Suroviny

  • 500g bravčové mäso
  • 250g kuracie mäso
  • 150g mäkká papriková klobása
  • 3-4 vajcia
  • veľa cesnaku
  • 1KL červená paprika sladká
  • 1/2 KL červená paprika pálivá
  • 1/4 KL mleté čierne korenie
  • 1KL korenie štyroch farieb
  • soľ
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bravčové mäso z plecka + kúsok prerasteného bôčika pomelieme. Kuracie mäso časť pokrájame na kocky a časť pomelieme. Celé korenie štyroch farieb podrvíme na hrubo, cesnak pretlačíme.

2. Krok

pomleté mäso, mäso pokrájané na kocky, ošúpanú klobásu pokrájanú na kocky, vajíčka, pretlačený cesnak a koreniny zmiešame. Vajíčka dáme podľa uváženia aj podľa veľkosti. Zmes veľmi dobre, ale ozaj veľmi dobre premiešame, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky odležať aspoň na 12 hodín.

3. Krok

Potom zmes ešte raz dobre premiešame a naplníme mikroténový sáčok, alebo sáčok na tlačenku, konce pevne uviažeme

4. Krok

mortadelu dáme do parného hrnca na 100 minút alebo môžeme variť ponorenú a zaťaženú vo vode cca 1,5 hodiny podľa veľkosti.

5. Krok

Mortadelu necháme vychladnúť, potom ju posypeme červenou paprikou a môžeme krájať.... je výborná ako súčasť studenej misy, ako pohostenie pre návštevu, ale aj ako rýchla večera alebo medzi dva chleby na výlet do prírody :-)

6. Krok

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15184 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.