- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Mortadela
Mortadela
- Čas Prípravy: 24:15 hod
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 1:30 hod
…na želanie môjho manžela na prívarky
recept pridaný s povolením majiteľky
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=546009068742758&set=a.546008688742796.127364.114447195232283&type=3&theater
Suroviny
- 1 kg bôčik bez kosti .
- 5 vajec,
- 3 strúčky cesnaku,
- 1 ČL BOSORKA príchuť do jedál,
- 1 ČL čierne korenie,
- 1 ČL sol,
- štipla strúhaného muškátového orieška. (ale nemusí byť)
- Mletá červená paprika na obalenie
Postup prípravy
1. Krok
1. Mäso pomelieme, pridáme vajcia, rozotretý cesnak, BOSORKU príchuťou do jedál, korenie, soľ, muškát. oriešok...necháme odstáť 24 hodín v chlade.
2. Krok
2. Na druhý deň hmotu vložíme do mikroténového vrecka (na tlačenku ) zviažeme a vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme 90 minút.
3. Krok
3. Vyberieme z vody, necháme vychladnúť. odstránime vrecko a obalíme v červenej paprike.
4. Krok
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
22107 videní