Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mousse torta s lesným ovocím

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Broskynovy dzem.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • 45 ml oleja
  • 45 ml vody
  • 110 g polohrubej múky
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 250 g lesného ovocia
  • 2 lyžice múky na ovocie
  • Omáčka z lesného ovocia :
  • 300 g mrazeného lesného ovocia
  • 100 g cukru
  • šťava z polovice citróna
  • Krém :
  • 5 g želatíny
  • 2 lyžice vody
  • 250 g mascarpone
  • 40 g práškového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Piškóta : Rúru predhrejeme na 180°C a tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Bielky oddelíme od žĺtkov, k bielkom pridáme soľ a 50 g cukru a urobíme tuhý sneh .. Vaječné žĺtky a zvyšok cukru vymiešame do peny, vmiešame olej s vodou a zmiešame suché ingrediencie. Varechou jemne vmiešajte sneh z bielkov do žĺtkov a na záver pridajte lesné ovocie, ktoré ste predtým zmiešali s dvoma lyžicami múky, aby sa ovocie obalilo v sušienkovej zmesi. Piškótu pečieme asi 35 minút, kým nezíska peknú zlatistú farbu, vyberieme ho a dobre vychladíme.

2. Krok

Omáčka z lesného ovocia : Všetky ingrediencie na omáčku varíme na miernom ohni asi 15 minút, kým zmes nezhustne. Necháme dobre vychladnúť a 4 polievkové lyžice omáčky na potretie piškóty si odložíme a zvyšok vmiešame do krému.

3. Krok

Krém : Želatínu zmiešame so studenou vodou a necháme napučať. Zo šľahačkovej smotany urobíme mixérom šľahačku. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom. Na strednom ohni roztopte napučanú želatínu a zmiešajte s omáčkou z lesného ovocia, ktorú potom pridajte do zmesi mascarpone a cukru. Všetko dobre premiešame a na záver jemne vareškou vmiešame šľahačku.

4. Krok

Postup stohovania Položte piškótu na ozdobný podnos a prikryte ho tortovým krúžkom. Piškótu potrieme omáčkou z lesného ovocia a natrieme krémom z lesného ovocia a necháme cez noc vychladnúť a stuhnúť. Tortu ozdobíme čerstvým ovocím podľa chuti.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

331 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.