Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mozaiková roláda zo sušienok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mozaiková roláda zo sušienok
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 60min

reklama:

Suroviny

  • Biela čokoládova náplň:
  • 75 g masla izbovej teploty
  • 30 g práškového cukru
  • 80 ml smotany na šľahanie
  • 120 g sušienok maslových
  • 120 g bielej čokolády
  • Tmavá vrstva:
  • 200 g horkej čokolády
  • 150 g masla izbovej teploty
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 2 polievkové lyžice smotany
  • 200 g maslových sušienok
  • na ozdobu:
  • 50 g bielej čokolády
  • 1 polievková lyžica smotany
  • kakao na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme s bielou náplňou.Rozpustíme si čokoládu buď to v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli, a potom ju necháme mierne vychladnúť..

2. Krok

Do misky si dáme maslo a práškový cukor a a miešame do peny --Pridáme smotanu a premiešame.Potom pridáme rozpustenú čokoládu a vareškou zapracujeme..

3. Krok

V mixéri rozdrvíme sušienky nie však veľmi na jemno, alebo vložíme ich do mikroténového sáčku a rozdrvíme valčekom alebo tĺčikom na mäso a zapracujeme ručne do zmesi..

4. Krok

Misku dáme na pol hodinku do chladničky nech nám trochu hmota stuhne a bude sa nám lepšie s ňou pracovať..

5. Krok

Keď je hmota z bielej čokolády vychladená vyšúľame z nej valček a ten zabalíme do potravinárskej fólie a vložíme nazad do chladničky..

6. Krok

Takýmto istým spôsobom si pripravíme aj zmes z tmavej čokolády..Len ju dáme na menej minút asi na 20 do chladničky stuhnúť lebo tentokrát budeme vaľkať..

7. Krok

Čokoládovú hmotu si vložíme medzi dve silikónové podložky a valčekom vyvaľkáme na plát ..cca 20 x 30 cm..Odstránime vrchnú časť podložky a do stredu dáme vychladený valček z bielej čokoládovej zmesi a obalíme ho tmavou hmotou..Potom ešte rukami prevalcujeme aby nám vznikla sformovaná roládka a zabalíme nazad do potravinárskej fólie a dáme zachladiť..

8. Krok

Potom už len dozdobíme roztopenou čokoládou a posypeme kakaom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4025 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.