Mraky
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
pokiaľ chcete robiť na väčší plech, odporúčam dvojitú dávku.
Suroviny
- 1 šálka vody
- 1/2 šálky masla
- 1 šálka hladkej múky
- 4 vajcia
- krém:
- 3 šálky mlieka
- 3 zlaté klasy (vanilkové pudingy)
- 250 g masla
- 500 ml šľahačky
- 1 stužovač
- čokoládový toping alebo čokoládová poleva
- cukor do krému podľa chuti.
Postup prípravy
1. Krok
Rozvaríme si vodu , pridáme maslo, a potom prisypávame múku..Uvaríme hustú kašu.Tú necháme mierne vychladnúť a potom pridáme vajcia jedno po druhom..Za každým vajcom dobre premiešame.
2. Krok
Pekáč alebo menší plech si vymastíme zjem,na maslom a rozotrieme odpaľované cesto, pekne aj po okrajoch.
3. Krok
rúru si predhrejeme na 200 °C a dáme piecť.Pečieme dozlatista, a počas pečenia nesmieme rúru otvoriť pretože by nám mraky splasli. Pečenie trvá tak 20 _ 30 minút .
4. Krok
Medzitým si pripravíme pudingovú plnku..Rozvaríme 2 šálky mlieka,pridáme cukor podľa svojej chuti..V jednej šálke mlieka rozmiešame zlatý klas..Keď sa nám mlieko začne variť pridáme zlatý klas a uvaríme hustý puding..Ten necháme úplne vychladnúť a do vychladnutého prišľaháme maslo.
5. Krok
Pripravený krém natrieme na plát upečeného odpaľovaného cesta a ešte prekryjeme vrstvou pevne vyšľahanej šľahačky.Vrch zdobíme buď čokoládovým topingom alebo čokoládovou polevou..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.9 / 5)
19 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
82609 videní