- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Mramorák
Mramorák
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 4 vajcia
- 18 lyžíc práškového cukru
- 18 lyžíc mlieka
- 18 lyžíc oleja
- 18 lyžíc polohrubej múky
- 2 vanilkové cukre
- 1 prášok do pečiva
- 2 lyžice kakaa
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme žĺtka s cukrom aj vanilkovým cukrom..Potom vmiešame olej, mlieko ..Do tejto zmesi primiešame múku s práškom do pečiva.A nakoniec vyšľahané bielka do tuhého snehu.
2. Krok
Cesto rozdelíme na 2 časti..Do jednej vmiešame kakao ..Na plech vyložený s papierom na pečenie najskôr vylejeme bledú časť cesta a potom lyžicou vhadzujeme tmavé cesto..Nakoniec cesto prebehneme vidličkou...Nech sa pekne vymramoruje.
3. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 20 - 30 minút, v závoslosti od rúry.Skontrólujeme špáradlom..Po upečení necháme vychladnúť a pred podávaním nakrájame na porcie a posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1311 videní