- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Mramorová bábovka s vaječným likérom
Mramorová bábovka s vaječným likérom
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 250 g mäkkého masla
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 6 vajec
- 120 ml vaječného likéru
- 200 g polohrubej múky
- 100 g kukuričného škrobu
- 2,5 lyžičky prášku do pečiva
- 50 g kakaa
- 120 ml vaječného likéru
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu jemnej mramorovej bábovky z vaječného likéru si predhrejte rúru na 180 °C (horný/spodný ohrev) a formu na bábovku (približne 26 cm) vymastite maslom. Formu zľahka poprášime múkou, aby sa bábovka neprilepila .
2. Krok
Na cesto vyšľahajte mäkké maslo s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli do krémova. Po jednom pridávame vajíčka a každé vajíčko dobre šľaháme aspoň 30 sekúnd. Potom do zmesi vmiešame vaječný likér. V samostatnej miske zmiešame múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva a zmes preosejeme k maslovo-vaječnej zmesi. Krátko, ale dôkladne premiešame.
3. Krok
Na tmavé cesto zmiešame kakao na pečenie s vaječným likérom, aby vznikla viskózna zmes. Z cesta odoberieme asi tretinu a vmiešame kakaovú zmes.
4. Krok
Teraz striedavo plňte svetlé a tmavé cesto do pripravenej bábovkovej formy. Cesto môžete jemne pomramorovať vidličkou, aby ste vytvorili typický mramorový vzor. Pečieme v predhriatej rúre asi 55-60 minút. Urobte test špáradlom, aby ste sa uistili, že je koláč prepečený. Po upečení necháme 10 minút odpočívať vo forme, než ju opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Ak chcete, poprášte práškovým cukrom a vychutnajte si ju.
TIP :
Zmiešajte 4 lyžíc vaječného likéru s 8 lyžicami práškového cukru, aby ste vytvorili hladkú, viskóznu polevu a použite ju na preliatie bábovky ..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
63 videní