Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mramorová bábovka s vaječným likérom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Likeroca babovka.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 g mäkkého masla
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 6 vajec
  • 120 ml vaječného likéru
  • 200 g polohrubej múky
  • 100 g kukuričného škrobu
  • 2,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 50 g kakaa
  • 120 ml vaječného likéru
  • práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu jemnej mramorovej bábovky z vaječného likéru si predhrejte rúru na 180 °C (horný/spodný ohrev) a formu na bábovku (približne 26 cm) vymastite maslom. Formu zľahka poprášime múkou, aby sa bábovka neprilepila .

2. Krok

Na cesto vyšľahajte mäkké maslo s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli do krémova. Po jednom pridávame vajíčka a každé vajíčko dobre šľaháme aspoň 30 sekúnd. Potom do zmesi vmiešame vaječný likér. V samostatnej miske zmiešame múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva a zmes preosejeme k maslovo-vaječnej zmesi. Krátko, ale dôkladne premiešame.

3. Krok

Na tmavé cesto zmiešame kakao na pečenie s vaječným likérom, aby vznikla viskózna zmes. Z cesta odoberieme asi tretinu a vmiešame kakaovú zmes.

4. Krok

Teraz striedavo plňte svetlé a tmavé cesto do pripravenej bábovkovej formy. Cesto môžete jemne pomramorovať vidličkou, aby ste vytvorili typický mramorový vzor. Pečieme v predhriatej rúre asi 55-60 minút. Urobte test špáradlom, aby ste sa uistili, že je koláč prepečený. Po upečení necháme 10 minút odpočívať vo forme, než ju opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Ak chcete, poprášte práškovým cukrom a vychutnajte si ju.

reklama:

  TIP :
Zmiešajte 4 lyžíc vaječného likéru s 8 lyžicami práškového cukru, aby ste vytvorili hladkú, viskóznu polevu a použite ju na preliatie bábovky ..

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

263 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.