Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mramorovaný koláč s bielou a tmavou čokoládou

Náročnosť:
reklama:
Mramorovany kolac s bielou a tmavou cokoladou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
retetemerisor.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • Mramorová piškóta:
  • 8 vajec
  • 125 g práškového cukru
  • 125 g polohrubej múky
  • 25 g kakaa
  • štipka soli
  • Sirup:
  • 400 ml vody
  • 50 g cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Krém z horkej čokolády:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g tmavej čokolády
  • 250 g mascarpone
  • Krém z bielej čokolády:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 250 g bielej čokolády
  • 250 g mascarpone
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

najskôr si vyšľaháme vaječné bielká so štipkou soli, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.K snehu po jednom pridávame žĺtka, a potom pridáme 3/4 múky..Cesto rozdelíme na 2 časti..Do jednej pridáme zvyšnú múku , a do druhej časti vmiešame kakao..

2. Krok

na plech si dáme papier na pečenie.(24 x 37) a budeme dávať cesto striedavo..Po lyžiciach 3-4 lyžice bieleho cesta do stredu plechu, potom 3-4 lyžice tmavého cesta..takto striedame kým neminieme všetko cesto.

3. Krok

Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 30 - 35 minút..Vyskúšame prepečenosť špáradlom..Potom piškótu pokropíme sirupom ktorý si pripravíme prevarením vody s cukrom, do ktorej pridáme citrónovú šťavu.

4. Krok

Kým koláč chladne pripravíme si krémy..do dvoch hrnčekov si dáme po 200 ml smotany na šľahanie..Zahrejeme skoro k bodu varu, a odstavíme..do jedného hrnčeka dáme nalámanú bielu čokoládu, a do druhého tmavú..Chvíľu počkáme a potom rozmiešame aby nám vznikla homogénna zmes..Aj tmavá aj biela..necháme vychladnúť na izbovú teplotu..

5. Krok

Po ochladnutí šľahačky, vyšľaháme oba krémy a do každého pridáme mascarpone..Krémy by mali zostať po našľahaní nadýchané..

6. Krok

Oba krémy si dáme do dvoch cukrárskych vreciek a koláčik dozdobíme..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

958 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.