Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mramorovaný koláč s bielou a tmavou čokoládou

Náročnosť:
reklama:
Mramorovany kolac s bielou a tmavou cokoladou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
retetemerisor.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • Mramorová piškóta:
  • 8 vajec
  • 125 g práškového cukru
  • 125 g polohrubej múky
  • 25 g kakaa
  • štipka soli
  • Sirup:
  • 400 ml vody
  • 50 g cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Krém z horkej čokolády:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g tmavej čokolády
  • 250 g mascarpone
  • Krém z bielej čokolády:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 250 g bielej čokolády
  • 250 g mascarpone
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

najskôr si vyšľaháme vaječné bielká so štipkou soli, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.K snehu po jednom pridávame žĺtka, a potom pridáme 3/4 múky..Cesto rozdelíme na 2 časti..Do jednej pridáme zvyšnú múku , a do druhej časti vmiešame kakao..

2. Krok

na plech si dáme papier na pečenie.(24 x 37) a budeme dávať cesto striedavo..Po lyžiciach 3-4 lyžice bieleho cesta do stredu plechu, potom 3-4 lyžice tmavého cesta..takto striedame kým neminieme všetko cesto.

3. Krok

Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 30 - 35 minút..Vyskúšame prepečenosť špáradlom..Potom piškótu pokropíme sirupom ktorý si pripravíme prevarením vody s cukrom, do ktorej pridáme citrónovú šťavu.

4. Krok

Kým koláč chladne pripravíme si krémy..do dvoch hrnčekov si dáme po 200 ml smotany na šľahanie..Zahrejeme skoro k bodu varu, a odstavíme..do jedného hrnčeka dáme nalámanú bielu čokoládu, a do druhého tmavú..Chvíľu počkáme a potom rozmiešame aby nám vznikla homogénna zmes..Aj tmavá aj biela..necháme vychladnúť na izbovú teplotu..

5. Krok

Po ochladnutí šľahačky, vyšľaháme oba krémy a do každého pridáme mascarpone..Krémy by mali zostať po našľahaní nadýchané..

6. Krok

Oba krémy si dáme do dvoch cukrárskych vreciek a koláčik dozdobíme..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

896 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.