- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Mramorovaný koláč s ricottou a višňami
Mramorovaný koláč s ricottou a višňami
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 120 g vykôstkovaných višní
- 90 g masla
- 120 g práškového cukru
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- pár kvapiek rumovej esencie
- 150 g polohrubej múky
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 3 lyžička kakaa
- 60 g bieleho gréckeho jogurtu
- Vrstva s riccotou:
- 250 g riccoty
- 1 vajce + 1 žĺtok
- 20 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica detskej krupice
- 1 lyžica škrobu
- 75 g cukru + cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Na začiatok som vyšľahala maslo s vanilkovým a práškovým cukrom, rumovou esenciou a štipkou soli, kým sa z nich nestala krémová pena. Pridávala som po jednom vajcia, po každom som dobre premiešala.
2. Krok
Zapracovala som múku, prášok do pečiva a kakao, potom som dala jogurt.
3. Krok
Syr ricotta som zmiešala s cukrom a 1 vajcom plus rozšľahaným žĺtkom. Potom som pridala krupicu, škrob, šľahačku a miešala, kým nebolo zloženie homogénne.
4. Krok
Cesto na brownies som vyliala na plech vyložený s papierom na pečenie, 20 x 20.. Potom so naliala ricotta vrstvu a premiešala som ju lyžicou z miesta na miesto, zdola nahor, aby som dosiahla mramorový efekt. Na ricottu som dala višne a potom som koláč piekla vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 30 minút.
5. Krok
Po upečení som nechala koláč úplne vychladnúť a potom som ho nakrájala na kocky , ktoré môžete pred podávaním posypať práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1004 videní