- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Mramorový veniec
Mramorový veniec
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 250 g masla izbovej teploty+ forma
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 4 vajcia
- 250 g polohrubej múky + forma
- 50 g škrobu
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 50 ml smotany na šľahanie
- 100 g tmavej čokolády
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkej mise vyšľaháme maslo s dvoma druhmi cukru a 1 štipkou soli. Jedno po druhom zašľaháme vajíčka. Múku, škrob a prášok do pečiva preosejeme do misy. Pridajte do maslovej zmesi po malých častiach, striedavo so smotanou. Čokoládu nasekáme, dáme do menšieho kastróla a roztopíme nad parou. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, v jednej primiešame rozpustenú čokoládu. Do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na veniec ukladáme dva druhy cesta striedavo dvoma lyžicami. Vidličkou ho premiešame, aby bolo cesto mierne mramorované.
2. Krok
Pečieme 50-60 minút v strednej časti rúry predhriatej na 180°C. Ak veľmi zhnedne, voľne ho prikryte kúskom alobalu. Veniec vyberte z rúry a pred vyklopením ho nechajte 10 minút odpočívať vo forme. Necháme vychladnúť a podávame posypané práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
361 videní