Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mrkvová kocka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kolacik.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 2 malé mrkvy
  • 100 g masla
  • 200 g polohrubej múky
  • 150 g trstinového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 25 - 35 ml espressa
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička kardamónu
  • štipka soli
  • Krém:
  • 350 ml mlieka
  • 1 čokoládový puding
  • 50 g masla
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice cukru
  • Ďalej potrebujeme :
  • džem podľa vašej chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech 22 x 22.. Uvarte silnú kávu v malom množstve vody (najlepšie espresso – tlakovou metódou). V hrnci rozpustíme maslo. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Oddeľte bielka od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru. V samostatnej miske vyšľaháme bielka a postupne pridávame zvyšok cukru , šľaháme do peny

2. Krok

K žĺtkom pridáme mrkvu, vychladnuté maslo a kávu. Dôkladne premiešame. Preosejte múku, škoricu, kardamón a prášok do pečiva do samostatnej misky. Osolíme a premiešame. Sypké výrobky po dávkach vmiešame do žĺtkovej zmesi. Miešajte, kým sa ingrediencie nespoja. Do cesta jemne vmiešame penu z bielkov.

3. Krok

Cesto preložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy na pečenie s rozmermi približne 22x22 cm. Vložíme do rúry predhriatej na 170°C. Pečieme asi hodinu (kým nie je špajdla suchá). V hrnci prevaríme polovicu mlieka s nalámanou čokoládou. Občas premiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Vo zvyšku mlieka rozpustíme pudingový prášok.

4. Krok

V samostatnej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom. Spojíme s pudingovým krémom. Výslednú hmotu dajte do vriaceho mlieka a dôkladne premiešajte. Odložíme vychladnúť, prikryjeme fóliou. Maslo vyšľahajte do nadýchaného stavu, postupne pridávajte vychladnutý puding.

5. Krok

Z piškóty zrežeme vrch, aby ste vyrovnali jeho povrch. Natrieme džemom a potom čokoládovým krémom. Zarovnať. Odložíme na 2 hodiny do chladničky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

80 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.