- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Mrkvová kocka
Mrkvová kocka
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Cesto :
- 2 malé mrkvy
- 100 g masla
- 200 g polohrubej múky
- 150 g trstinového cukru
- 4 vajcia
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 25 - 35 ml espressa
- 2 lyžičky mletej škorice
- 1 lyžička kardamónu
- štipka soli
- Krém:
- 350 ml mlieka
- 1 čokoládový puding
- 50 g masla
- 2 žĺtky
- 4 lyžice cukru
- Ďalej potrebujeme :
- džem podľa vašej chuti
Postup prípravy
1. Krok
Plech 22 x 22.. Uvarte silnú kávu v malom množstve vody (najlepšie espresso – tlakovou metódou). V hrnci rozpustíme maslo. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Oddeľte bielka od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru. V samostatnej miske vyšľaháme bielka a postupne pridávame zvyšok cukru , šľaháme do peny
2. Krok
K žĺtkom pridáme mrkvu, vychladnuté maslo a kávu. Dôkladne premiešame. Preosejte múku, škoricu, kardamón a prášok do pečiva do samostatnej misky. Osolíme a premiešame. Sypké výrobky po dávkach vmiešame do žĺtkovej zmesi. Miešajte, kým sa ingrediencie nespoja. Do cesta jemne vmiešame penu z bielkov.
3. Krok
Cesto preložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy na pečenie s rozmermi približne 22x22 cm. Vložíme do rúry predhriatej na 170°C. Pečieme asi hodinu (kým nie je špajdla suchá). V hrnci prevaríme polovicu mlieka s nalámanou čokoládou. Občas premiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Vo zvyšku mlieka rozpustíme pudingový prášok.
4. Krok
V samostatnej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom. Spojíme s pudingovým krémom. Výslednú hmotu dajte do vriaceho mlieka a dôkladne premiešajte. Odložíme vychladnúť, prikryjeme fóliou. Maslo vyšľahajte do nadýchaného stavu, postupne pridávajte vychladnutý puding.
5. Krok
Z piškóty zrežeme vrch, aby ste vyrovnali jeho povrch. Natrieme džemom a potom čokoládovým krémom. Zarovnať. Odložíme na 2 hodiny do chladničky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
27 videní