- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Mrkvová piškóta s orechmi (korpus na tortu )
Mrkvová piškóta s orechmi (korpus na tortu )
- Kusov: 2
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 2 vajcia
- 185 g cukru
- 90 g oleja
- 150 ml smotany na šľahanie
- 150 g strúhanej mrkvy
- 45 - 50 g mletých alebo nasekaných vlašských orechov
- 210 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- štipka muškátového orieška
- 2 lyžice nastrúhanej pomarančovej kôry
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia vyšľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty. Jemne nalejte smotanu a rastlinný olej. Pridajte všetky suché prísady a dobre premiešajte. Pridajte mrkvu, orechy a pomarančovú kôru. Vložíme do 2 foriem 18 priemer a pečieme vo vyhriatej rúre na 165°C asi 35-45 minút.
2. Krok
Ochlaďte piškótu na izbovú teplotu a zabaľte ju do fólie a vložte ju do chladničky na 5-6 hodín. Potom plníme podľa chuti krémom ktorý máte radi.. (každú piškótu prekrojíte ešte na polovicu.)
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
168 videní