- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Mrkvové rožky
Mrkvové rožky
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 150 g nastrúhanej mrkvy
- 2 šálky hladkej múky 400 g
- 200 g masla
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- plnka podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Množstvo múky sa môže líšiť v závislosti od šťavnatosti mrkvy a množstva zmäknutého masla. Okrem bežnej pšeničnej múky skúste do cesta použiť aj iné druhy: celozrnnú, ovsenú alebo ryžovú v pomere 1:1 pšeničnú a iné.
2. Krok
Maslo na cesto bude potrebné nakrájať na kocky a nechať ho zmäknúť pri izbovej teplote .. Potom ho vyšľaháme s cukrom. Maslovú zmes potom šľaháme s nastrúhanou mrkvou..
3. Krok
Pridáme soľ a múku s práškom do pečiva. Premiešame a rýchlo vymiesime na mäkké a elastické cesto. Odložíme na pár minút do chladničky.
4. Krok
Najrýchlejšou plnkou pre mňa sú mleté orechy s trochou medu.. Cesto rozdeľte na dve časti a každú rozvaľkajte na tenko Priložte pokrievku alebo tanier a obrežte cesto do okrúhla..
5. Krok
Rozdeľte kruh na 12 rovnakých segmentov - trojuholníkov. Časť plnky položte na širokú časť cesta a zrolujte smerom k stredu do rožka. Z odrezkov cesta vyvaľkajte obdĺžnikový kus vhodnej šírky, rozdeľte ho na trojuholníky a rovnakým spôsobom vytvarujte mrkvové rožky..
6. Krok
Rožky ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.. pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 20 minút..
7. Krok
Hotové rožky majú krásnu žiarivú farbu a fantasticky chutia..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
167 videní