- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- susienky
- Mrkvové sušienky s hrozienkami
Mrkvové sušienky s hrozienkami
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 1/3 hrnčeku sójového, mandľového alebo iného rastlinného/orechového mlieka
- 1 lyžica mletého ľanového semena (alebo 1 vrchovatá lyžička kukuričného škrobu)
- 1/2 hrnčeku oleja (odporúčame napríklad arašidový)
- 1/3 hrnčeku hnedého cukru
- 1/2 hrnčeku bieleho cukru
- 1 lyžička pomarančovej kôry (najlepšie z chemicky neošetreného pomaranča)
- 1,5 lyžičky vanilkového extraktu (môžete nahradiť časť cukru vanilkovým cukrom)
- 1,75 hrnčeku polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva alebo perníkového prášku
- 1,5 lyžičky mletej škorice
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 1/2 lyžičky nastrúhaného muškátového orieška
- Štipka soli
- 1 hrnček jemne nastrúhanej mrkvy
- 1/2 hrnčeka sušeného kokosu (odporúča sa bio, má intenzívnejšiu chuť a arómu)
- 1/2 hrnčeka hrubo nasekaných vlašských orechov
- 1 hrnček hrozienok
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 °C a dva plechy vyložte papierom na pečenie alebo ich dôkladne vymažte tukom.
2. Krok
V väčšej mise rukami dôkladne premiešajte pomarančovú kôru a cukry, potom pridajte mlieko, ľanové semeno, olej a vanilku a všetko dobre vyšľahajte metličkou.
3. Krok
Do tejto zmesi preosejte múku s práškom do pečiva, škoricou, zázvorom, muškátovým orieškom a soľou.
4. Krok
Jemne premiešajte a potom pridajte nastrúhanú mrkvu, kokos, orechy a hrozienka. Cesto by malo byť vlhké a trošku lepkavé.
5. Krok
Na plech uložte vrchovaté lyžice cesta (môžete použiť aj menší dávkovač na zmrzlinu, ak ho máte), medzi jednotlivými sušienkami nechajte aspoň 3 cm odstup.
6. Krok
Pečte 14-16 minút, kým okraje nezískajú zlatistú farbu a sušienky na povrchu nebudú pevné.
7. Krok
Po upečení nechajte sušienky 10 minút chladnúť na plechu, potom ich opatrne preneste na mriežku a nechajte ich úplne vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
15 videní