Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mrkvové sušienky s hrozienkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mrkvové sušienky s hrozienkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Mrkvové sušienky s hrozienkami Foto: www.freepik.com
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 1/3 hrnčeku sójového, mandľového alebo iného rastlinného/orechového mlieka
  • 1 lyžica mletého ľanového semena (alebo 1 vrchovatá lyžička kukuričného škrobu)
  • 1/2 hrnčeku oleja (odporúčame napríklad arašidový)
  • 1/3 hrnčeku hnedého cukru
  • 1/2 hrnčeku bieleho cukru
  • 1 lyžička pomarančovej kôry (najlepšie z chemicky neošetreného pomaranča)
  • 1,5 lyžičky vanilkového extraktu (môžete nahradiť časť cukru vanilkovým cukrom)
  • 1,75 hrnčeku polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva alebo perníkového prášku
  • 1,5 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1/2 lyžičky nastrúhaného muškátového orieška
  • Štipka soli
  • 1 hrnček jemne nastrúhanej mrkvy
  • 1/2 hrnčeka sušeného kokosu (odporúča sa bio, má intenzívnejšiu chuť a arómu)
  • 1/2 hrnčeka hrubo nasekaných vlašských orechov
  • 1 hrnček hrozienok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C a dva plechy vyložte papierom na pečenie alebo ich dôkladne vymažte tukom.

2. Krok

V väčšej mise rukami dôkladne premiešajte pomarančovú kôru a cukry, potom pridajte mlieko, ľanové semeno, olej a vanilku a všetko dobre vyšľahajte metličkou.

3. Krok

Do tejto zmesi preosejte múku s práškom do pečiva, škoricou, zázvorom, muškátovým orieškom a soľou.

4. Krok

Jemne premiešajte a potom pridajte nastrúhanú mrkvu, kokos, orechy a hrozienka. Cesto by malo byť vlhké a trošku lepkavé.

5. Krok

Na plech uložte vrchovaté lyžice cesta (môžete použiť aj menší dávkovač na zmrzlinu, ak ho máte), medzi jednotlivými sušienkami nechajte aspoň 3 cm odstup.

6. Krok

Pečte 14-16 minút, kým okraje nezískajú zlatistú farbu a sušienky na povrchu nebudú pevné.

7. Krok

Po upečení nechajte sušienky 10 minút chladnúť na plechu, potom ich opatrne preneste na mriežku a nechajte ich úplne vychladnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

74 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.