- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Mrkvovo jablkový perník
Mrkvovo jablkový perník
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 140 g hladkej múky
- 130 g krupice
- 100 g práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 75 ml oleja
- pomarančová kôra podľa chuti
- perníkové korenie podľa chuti
- 250 g mrkvy
- 200 g jabĺk
- Olej a krupica na vysypanie plechu
Postup prípravy
1. Krok
V samostatnej miske zmiešajte preosiatu múku, krupicu , cukor, prášok do pečiva, pridajte perníkové korenie , alebo môžete použiť aj perníkový prášok do pečenia. Všetko spolu premiešame.
2. Krok
Mrkvu a jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na malé kúsky a vložíme do misky mixéra. Pridajte rastlinný olej a podľa chuti pomarančovú kôru..
3. Krok
Hmotu rozmixujte do hladka. Ak sa zmes zdá byť suchá, môžete pridať trochu jablkovej a mrkvovej šťavy, mali by sme dostať viskóznu šťavnatú hmotu.
4. Krok
Obe zmesi spolu premiešajte.. Múčnu aj jablkovo mrkvovú..
5. Krok
Zapekaciu misu, alebo hlbší menší plech vymastíme tenkou vrstvou rastlinného oleja a posypeme krupicou.
6. Krok
Cesto dáme do formy, dobre uhladíme.
7. Krok
Perník pečte 40 - 45 minút pri 180 ° C. Prepečenosť skontrolujeme špáradlom, musí zostať suché. Hotový perník bohato posypte práškovým cukrom, nakrájajte na štvorce a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(2.8 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7583 videní