- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Mrkvovo-vajíčková pomazánka
Mrkvovo-vajíčková pomazánka

- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Táto lahodná mrkvovo-vajíčková pomazánka je skvelou voľbou na rýchlu a výživnú desiatu. Deti si ju určite obľúbia pre jej jemne sladkú chuť. Navyše, jej príprava vám nezaberie viac než pár minút a z ingrediencií, ktoré sú cenovo dostupné.
Suroviny
- 2 stredné mrkvy
- 1 menší kúsok zeleru
- 3 vajcia uvarené natvrdo
- 200 g klasického pomazánkového masla
- 1 polievková lyžica plnotučnej horčice
- šťava z polovice citróna
- Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr očistíme mrkvu a zeler, ktoré následne nastrúhame na jemné strúhadlo.
2. Krok
Vajíčka uvaríme natvrdo, ošúpeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
3. Krok
Všetky ingrediencie vložíme do misky, pridáme horčicu, dochutíme soľou, korením a čerstvou citrónovou šťavou, potom všetko dôkladne premiešame, aby sa chute spojili.
4. Krok
Pomazánku necháme trochu odpočinúť v chladničke, aby sa chute ešte viac vyladili.
5. Krok
Pomazánku môžeme podávať na kúskoch pečiva, alebo ju využiť aj ako doplnok k zeleninovým toustom. Pre väčšiu chuť môžeme posypať nasekanou pažítkou alebo cibuľkou.
Táto pomazánka je nielen rýchla na prípravu, ale aj veľmi výživná a skvelá na obohatenie každodenného jedálnička.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
34 videní