Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mrkvový koláč s orechmi a škoricovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mrkvový koláč s orechmi a škoricovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Mrkvový koláč s orechmi a škoricovým krémom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Aj keď si niektorí ešte stále nevedia predstaviť, že by si doprial mrkvový koláč, stačí im ho raz ochutnať a ich názor sa rýchlo zmení. Tento koláč je nielen úžasne vláčny, ale aj voňavý po škorici a nevyžaduje použitie masla – pečie sa iba z oleja, čo ho robí jednoduchším a rýchlejším na prípravu. Vďaka tomu je aj perfektným receptom pre začiatočníkov.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 3/4 hrnčeka slnečnicového oleja
  • 4 vajcia
  • 3/4 hrnčeka hnedého cukru
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 2 lyžičky škorice
  • 1/2 lyžičky mletého zázvoru
  • 3 hrnky nastrúhanej mrkvy
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 hrnček nasekaných vlašských orechov
  • 1 štipka soli
  • Na krém:
  • 250 g krémového syra
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite tým, že mrkvu očistíte a nastrúhate na jemno (asi 6 stredných kusov). Ak máte strúhadlo v kuchynskom robote, určite ho využite. Na meranie používame hrnček s objemom 250 ml.

2. Krok

V samostatnej miske vyšľahajte olej s cukrom, škoricou a zázvorom. Pridajte citrónovú kôru (len žltú časť) a postupne zapracujte vajcia. Následne pridajte preosiatu múku, sódu, soľ a nakoniec zapracujte nastrúhanú mrkvu a nasekané vlašské orechy.

3. Krok

Cesto prelejte do formy, ktorú ste vyložili papierom na pečenie, a pečte pri 180 °C približne 60 minút. Skontrolujte, či je hotové pomocou špajdle – mala by vyjsť čistá. Ak by sa vrch koláča príliš tmavol, prikryte ho papierom na pečenie. Po upečení nechajte koláč vychladnúť vo forme aspoň 15 minút, a potom ho vyklopte.

4. Krok

Medzitým pripravte krém: V miske zmiešajte krémový syr s medom a troškou citrónovej šťavy, ktorá vám zostala z prípravy cesta.

5. Krok

Vychladnutý korpus natrite pripraveným krémom (ak chcete, môžete koláč predtým rozkrojiť a krém použiť aj ako náplň).

reklama:

Tento mrkvový koláč je skvelou voľbou na rôzne oslavy, či už ako rýchla desiata alebo sladká pochúťka k čaju. Jeho vláčnosť a bohatá chuť zaručene očarí každého, kto si ho vyskúša!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

48 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.