- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Mrkvový koláč zo zvyškov po vylisovaní šťavy
Mrkvový koláč zo zvyškov po vylisovaní šťavy
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 4 šálky mrkvových výliskov alebo 3 šálky nastrúhanej mrkvy
- 4 vajcia
- 1 šálka hnedého cukru
- 1 prášok do pečiva
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 škoricový cukor
- 1/2 šálky oleja
- 4 lyžice bieleho jogurtu
- Môžete pridať potom podľa chuti banány.. oriešky
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C .. Do misky dáme vajcia a cukor a šľaháme. Pomaly pridávame mrkvovú dužinu a všetky suché ingrediencie.
2. Krok
Za stáleho miešania pridáme zvyšok mokrých surovín. Menší plech alebo tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vylejeme hmotu a zarovnáme. Na vrch dáme napríklad banány ..
3. Krok
pečieme 50 min ..Skontrólujeme špáradlom.. Po upečení necháme vychladnúť a pred podávaním pospeme práškovým cukrom..
Aj ty si odšťavuješ mrkvu? určite je škoda vyhadzovať výlisky ..Priprav si aj ty skvelý koláčik aby si ich použil…
Výlisky nevyhadzujem, pretože nám poskytujú ďalšiu porciu vlákniny. Mrkvový koláč je jednoduchý na prípravu a spravíte ho veľmi rýchlo.
Je ideálny k rannej káve a vydrží dlho čerstvý.
Mrkvový koláč je charakteristický pre jesenné obdobie .
Má krásnu farbu a jedinečnú nie príliš sladkú chuť. Môj mrkvový koláč bol vyrobený zo zvyškov mrkvy po vylisovaní šťavy v odšťavovači.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
557 videní