- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Musaka s cuketou, mletým mäsom a syrom
Musaka s cuketou, mletým mäsom a syrom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 1 kg cukety
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 cibule
- 4 vajcia
- 400 ml kyslej smotany
- 200 ml paradajok vo vlastnej šťave
- soľ a mleté čierne korenie
- olej
- 400 g mozzarella
Postup prípravy
1. Krok
Cuketu ošúpeme a pozdĺžne nakrájame na trochu hrubšie plátky. Vložíme ju do veľkej nádoby, dobre posolíme a necháme postáť, kým nepustí vodu. Potom ju sceďte a osušte papierovými utierkami.
2. Krok
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troche tuku. Pridajte hovädzie mäso a potom ho opečte spolu s cibuľou, kým nechytí peknú hnedastú farbu. Pridajte soľ, korenie a ďalšie koreniny podľa vlastného výberu (čili, sušenú bazalku, oregano...), pridajte paradajky vo vlastnej šťave a varte na miernom ohni, kým sa paradajka trochu nezredukuje a mäsové ragú nezhustne. V prípade potreby pridajte trochu vývaru alebo vody.
3. Krok
Vajcia rozšľaháme a pridáme kyslú smotanu, všetko dobre premiešame. Mozzarellu nakrájame na tenké plátky. Na dno vymastenej zapekacej misy poukladáme rad cukety, na cuketu rozotrieme dve-tri lyžice mäsového ragú, potom prelejeme trochou vajcovo smotanovej omáčky a poukladáme naň plátky mozzarelly. Postup opakujte, kým nespotrebujete všetko. Musaku vložíme do rúry vyhriatej na 180°C Celzia a pečieme asi 40 minút,
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
996 videní