- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Naan – indický chlieb
Naan – indický chlieb

- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Naan je druh mäkkého, tenkého chleba, ktorý pochádza z Indie a je veľmi obľúbený v juhoázijských kuchyniach, ale aj na Blízkom východe a v Strednej Ázii.
Vyrába sa z bielej (pšeničnej) múky, droždia alebo prášku do pečiva, jogurtu a vody a tradične sa pečie v špeciálnej hlinenej peci nazývanej tandoor pri veľmi vysokej teplote. Táto metóda pečenia dodáva naanu jeho charakteristickú mäkkú, no mierne chrumkavú textúru a mierne údenú chuť.
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 3 lyžice slnečnicového oleja
- 2 lyžice olivového oleja
- lyžička soli
- 20 g čerstvého droždia
- 100 ml jogurtu
- 170 ml teplej vody
Postup prípravy
1. Krok
Z uvedených ingrediencií vypracujeme cesto a necháme ho pol hodiny kysnúť na teplom mieste.
2. Krok
Cesto položte na pomúčenú dosku a vytvarujte z neho guľôčky s hmotnosťou 100 g. Keď máte guľôčky hotové, prikryte ich a nechajte ich 20 minút odpočívať.
3. Krok
Guľky vyvaľkajte do kruhu o veľkosti panvice a potrite ich zmesou olivového a slnečnicového oleja (v pomere pol na pol).
4. Krok
Opečte ich na rozpálenej panvici niekoľko minút z každej strany a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11 videní