Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchaná bábovka s lekvárom a kokosom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchaná bábovka s lekvárom a kokosom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchaná bábovka s lekvárom a kokosom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Chcete si spríjemniť nedeľné popoludnie niečím sladkým ku káve? Vyskúšajte túto netradičnú, ale neuveriteľne chutnú bábovku. Slivkový lekvár jej dodá šťavnatosť, škorica krásnu arómu, kakao jemnú horkosť a kokos príjemnú štruktúru. Výsledok vás milo prekvapí – bábovka je mäkučká, vláčna a chutí skvele ešte aj na druhý deň.

reklama:

Suroviny

  • 2 celé vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 4 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 180 g slivkového lekváru
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 3 čajové lyžičky kakaa
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 250 ml mlieka
  • maslo a hrubá múka na prípravu formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme formu – dôkladne ju potrieme maslom a vysypeme múkou, aby išla bábovka po upečení ľahko vyklopiť. Rúru si zároveň predhrejeme na 170 °C.

2. Krok

Vo väčšej mise vyšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej peny – potrvá to pár minút, ale výsledok stojí za to.

3. Krok

Do zmesi postupne primiešame olej, slivkový lekvár a sypké suroviny – teda preosiatu múku, sódu, kakao, kokos a škoricu. Na záver prilejeme mlieko a všetko poriadne vymiešame do hladka.

4. Krok

Cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme približne 50 minút. Všetky rúry pečú trochu inak, preto odporúčam ku koncu kontrolovať drevenou špajľou – ak vyjde z cesta čistá, máte hotovo.

5. Krok

Po upečení necháme bábovku ešte pár minút odpočívať vo forme, potom ju opatrne vyklopíme a necháme vychladnúť na mriežke. Pred podávaním môžeme jemne pocukrovať.

reklama:

Ak chcete ešte viac prehĺbiť chuť, môžete do cesta pridať aj hrsť nasekaných orechov alebo kúsky horkej čokolády. Ale aj v základnej verzii je táto bábovka malým domácim zázrakom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.