Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nadýchaná citrónová torta

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Zelena torta.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • 125 g hladkej múky
  • 75 g pistáciových orieškov (nesolené nepražené)
  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • štipka soli
  • 1 kvapka zeleného potravinárskeho farbiva
  • Sirup :
  • 3 bio citróny
  • 100 g cukru
  • Citrónová pena :
  • 6 plátkov želatíny
  • 2 vajcia
  • 250 g ricotty
  • 30 g cukru
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 350 g malín
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na pistáciovú piškótu nasekajte múku a pistácie veľmi jemne v mixéri . Vajcia, cukor a štipku soli šľaháme ručným mixérom 8-10 minút do krémovej konzistencie. Vmiešame potravinárske farbivo. Pistáciovú múku preosejeme a primiešame. Dno formy vyložíme papierom na pečenie a nalejeme piškótovú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C (plynová 2-3, teplovzdušná 160°C) na druhej priečke odspodu 30-35 minút. Piškótu necháme vychladnúť vo forme na mriežke aspoň 5 hodín (najlepšie cez noc).

2. Krok

Na sirup umyte 1 citrón horúcou vodou a osušte. Ošúpte 4 prúžky šupky veľmi tenko a nakrájajte na jemné prúžky. Všetky citróny rozpolíme a vytlačíme 150 ml šťavy. Šťavu, kôru a cukor privedieme do varu v hrnci a varíme domäkka 4 minúty. Sirup prelejeme cez sitko. Kôru a sirup nechajte bokom vychladnúť.

3. Krok

Piškótu vyberte z formy a okraj narežte ostrým nožom, aby bola zelená. Piškótu vodorovne prekrojíme na tretiny. Vnútorné steny tortového krúžku vystelieme pásikmi papiera na pečenie nastrihanými na mieru.. Umiestnite do formy 1 tortový základ, pokropte ho 4 polievkovými lyžicami citrónového sirupu a navrch rozložte 100 g malín.

4. Krok

Na vytvorenie citrónovej peny namočte želatínu do studenej vody. Oddeľte vajcia. Vaječné žĺtky a 75 ml citrónového sirupu vyšľaháme v teplom vodnom kúpeli, kým nebudú krémové a husté. V teplej vaječnej pene rozpustíme vyžmýkanú želatínu. Po polievkových lyžiciach pridávajte ricottu.

5. Krok

Z bielkov vyšľaháme šľahačom sneh do polotuha. Pomaly pridajte cukor a pokračujte v šľahaní, kým sa cukor nerozpustí. 250 ml smotany vyšľaháme dotuha.

6. Krok

Do vlažnej ricottovej zmesi najskôr vmiešame sneh a potom šľahačku. Na základ s malinami rozotrieme polovicu citrónovej peny a prikryjeme druhým plátom piškótového korpusu. Vrch pokvapkáme zvyšným sirupom, navrch rozložíme 100 g malín a uhladíme zvyšnú citrónovú penu. Pritlačte posledný plát piškóty a nechajte chladiť aspoň 4 hodiny.

7. Krok

Zvyšnú smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha. Odstráňte tortu z krúžku a položte ju na tortový tanier. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecúška s hviezdicovou tryskou a nastriekame ňou na tortu malé tufy. Podávame ozdobené zvyšnými malinami a citrónovou kôrou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

301 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.