Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchaná mliečna piškóta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mliecna piskota web.png
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com 1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 1
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 100 g polohrubej múky
  • 4 vajcia
  • 120 g krupicového cukru
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 40 ml mlieka
  • 20 g oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielka, nalejeme do rôznych misiek. Začnite šľahať bielky mixérom pri strednej rýchlosti, pridajte do nich štipku soli – vďaka tomu budú stabilnejšie. Keď bielka zbelejú, začnite do nich po častiach pridávať cukor a po každom pridaní dobre premiešajte. Keď pridáte všetok cukor, pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.

2. Krok

Potom bez zastavenia šľahania pridajte do bielkovinovej hmoty jeden po druhom žĺtky. Zastavte šľahanie, keď sa hmota stane sviežou a homogénnou.

3. Krok

Preosejte múku a kukuričný škrob do samostatnej misky. Pridajte vanilkový cukor. Zmiešajte suché prísady.

4. Krok

V troch dávkach pridajte múku do vajec. Každú dávku jemne preložte silikónovou stierkou – nezničí vzduchové bublinky v rozšľahaných vajciach. Pohyby by mali byť zdola nahor.

5. Krok

Pridajte rastlinný olej do mlieka, premiešajte. Do cesta po častiach prilievame mlieko a olej. Pokúste sa liať pozdĺž okraja misky a tiež jemne premiešať hmotu špachtľou. Mali by ste dostať homogénne cesto konzistencie hustej kyslej smotany.

6. Krok

Pripravte si formu na tortu. Piekla som v kruhu s priemerom 18 cm. Formu nemusíte vymastiť, ale na dno dajte papier na pečenie... Nalejte do nej cesto.

7. Krok

Rúru predhrejte na 170 °C, zhora nadol, bez prúdenia vzduchu. Piškótu pečieme 40 až 50 minút, prvých 20 minút neotvárame dvierka. Prepečenosť skontrolujte pomocou drevenej špajle - zo stredu by mala vyjsť suchá. Presný čas bude závisieť od vlastností vašej rúry a výšky formy.

8. Krok

Hotovú piškótu nechajte 5 minút v rúre s pootvorenými dvierkami, potom vyberte a ďalších 5 minút nechajte chladnúť vo forme... Vyberte koláč z formy a nechajte úplne vychladnúť na mriežke. Potom zabaľte do vrecka alebo fólie a dajte do chladničky aspoň na 8 hodín – sušienka bude jednotnejšia a pri krájaní sa nebude drobiť.

9. Krok

Piškótu môžete podávať na stôl jednoducho tak, že ju nakrájate na kúsky alebo ju použijete ako základ na tortu. Postačí akýkoľvek krém. Dobrú chuť!

reklama:
Mliecna piskota web grafika na blog 1.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

835 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.