- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Nadýchaná piškótová roláda s krémom
Nadýchaná piškótová roláda s krémom
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 12min
- Hotové Za: 0min
Hľadáte nadýchaný dezert, ktorý si zamilujete? Skúste piškotovú roládu! Príprava vám zaberie len niekoľko minút, a rovnako rýchlo pripravíte aj krém. Zostane vám tak viac času na príjemné posedenie pri káve.
Suroviny
- 4 vajcia
- 150 g kryštálového cukru
- 100 g hladkej múky
- 1 lyžica kakaa
- 1 štipka soli
- Na krém:
- 250 g mascarpone
- 100 g tvarohu
- 5 lyžíc kokosového mlieka
- 3 lyžice strúhaného kokosu
- 150 g práškového cukru plus na posypanie rolády
Postup prípravy
1. Krok
Príprava cesta: Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky ušľahajte s polovicou cukru, kým nevznikne nadýchaná svetlá pena. Následne ušľahajte bielky so zvyšným cukrom, až kým nevytvoríte hustý a pevný sneh. Postupne ho jemne zapracujte do žĺtkovej zmesi.
2. Krok
Príprava múčnej zmesi: Múku zmiešajte s kakaom a so soľou. Postupne ju zapracovávajte do vaječnej zmesi. Na veľký plech si pripravte papier na pečenie, na ktorý rovnomerne rozotrite cesto. Vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte 10 až 12 minút.
3. Krok
Príprava korpusu: Hneď po upečení horúci korpus (aj s papierom) preklopte na pracovnú dosku. Naň položte čistú utierku, opatrne preklopte a papier sťahujte. Korpus aj s utierkou zvite do rolády a nechajte vychladnúť.
4. Krok
Príprava krému: Mascarpone ušľahajte s práškovým cukrom, tvarohom a kokosovým mliekom, kým nevznikne nadýchaný krém. Na záver vmiešajte strúhaný kokos. Vychladenú roládu opatrne rozviňte, natrite ju vrstvou krému a znovu zabaľte. Nechajte ju ešte dve hodiny chladnúť, potom ju pocukrujte a nakrájajte na plátky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
33 videní