Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchaná piškótová roláda s krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchaná piškótová roláda s krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchaná piškótová roláda s krémom Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 12min
  • Hotové Za: 0min

Hľadáte nadýchaný dezert, ktorý si zamilujete? Skúste piškotovú roládu! Príprava vám zaberie len niekoľko minút, a rovnako rýchlo pripravíte aj krém. Zostane vám tak viac času na príjemné posedenie pri káve.

reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 štipka soli
  • Na krém:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g tvarohu
  • 5 lyžíc kokosového mlieka
  • 3 lyžice strúhaného kokosu
  • 150 g práškového cukru plus na posypanie rolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta: Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky ušľahajte s polovicou cukru, kým nevznikne nadýchaná svetlá pena. Následne ušľahajte bielky so zvyšným cukrom, až kým nevytvoríte hustý a pevný sneh. Postupne ho jemne zapracujte do žĺtkovej zmesi.

2. Krok

Príprava múčnej zmesi: Múku zmiešajte s kakaom a so soľou. Postupne ju zapracovávajte do vaječnej zmesi. Na veľký plech si pripravte papier na pečenie, na ktorý rovnomerne rozotrite cesto. Vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte 10 až 12 minút.

3. Krok

Príprava korpusu: Hneď po upečení horúci korpus (aj s papierom) preklopte na pracovnú dosku. Naň položte čistú utierku, opatrne preklopte a papier sťahujte. Korpus aj s utierkou zvite do rolády a nechajte vychladnúť.

4. Krok

Príprava krému: Mascarpone ušľahajte s práškovým cukrom, tvarohom a kokosovým mliekom, kým nevznikne nadýchaný krém. Na záver vmiešajte strúhaný kokos. Vychladenú roládu opatrne rozviňte, natrite ju vrstvou krému a znovu zabaľte. Nechajte ju ešte dve hodiny chladnúť, potom ju pocukrujte a nakrájajte na plátky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

36 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.