Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchané dvojfarebné cesto – spoľahlivý základ na bábovku aj koláče

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchané dvojfarebné cesto – spoľahlivý základ na bábovku aj koláče
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchané dvojfarebné cesto – spoľahlivý základ na bábovku aj koláče Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte jeden univerzálny recept, ktorý sa vždy podarí, toto dvojfarebné cesto je presne ono. Môžete ho naliať do formy na bábovku, do košíčkov na muffiny alebo na klasický plech – výsledok bude vždy mäkučký, voňavý a s krásnym mramorovým vzorom.
Stačí pár bežných surovín, trochu trpezlivosti a kuchyňa sa naplní vôňou domáceho pečenia.

reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček oleja
  • ½ hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru (možno nahradiť škoricovým)
  • 2–3 čajové lyžičky kakaa (alternatívne mak, nasekané orechy alebo čokoládu)
  • štipku soli
  • olej a strúhanku na formu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozdelenie vajec: Najskôr oddelíme bielky od žĺtkov.

2. Krok

Základné cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Prilejeme mlieko, prisypeme múku s kypriacim práškom a vymiešame na hladké cesto. Nakoniec pridáme olej a ešte raz dobre premiešame.

3. Krok

Sneh: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho zapracujeme do cesta.

4. Krok

Rozdelenie: Cesto rozdelíme na dve časti – približne v pomere 1:2. Do svetlej časti pridáme vanilkový alebo škoricový cukor, do druhej vmiešame kakao alebo inú príchuť.

5. Krok

Príprava formy: Rúru predhrejeme na 170 °C. Formu (bábovkovú, muffinovú alebo plech) vytrieme olejom a vysypeme strúhankou.

6. Krok

Vrstvenie: Svetlé a tmavé cesto lejeme striedavo tak, aby sa vytvoril pekný mramorový efekt.

7. Krok

Odpočinok a pečenie: Cesto necháme asi 10 minút postáť, potom pečieme 45–50 minút.

8. Krok

Skúška špajdľou: Ak po vytiahnutí zostane špajdľa suchá, koláč je hotový.

reklama:

Toto cesto je výborné aj ako základ pre rôzne variácie – môžete pridať kúsky ovocia, nastrúhanú čokoládu, mak alebo orechy. Ak máte radi jemnejšiu chuť, zamiešajte do cesta lyžicu kyslej smotany.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.