Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchané tekvicové žemle

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Nadýchané dyňové žemle
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchané dyňové žemle Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 1:50 hod
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 2:5 hod

Skúste si pripraviť lahodné a jemné tekvicové žemle, ktoré spájajú výnimočnú chuť tekvice s nadýchanou textúrou domáceho pečiva. Sú ideálnou voľbou na raňajky, ako občerstvenie alebo ako príloha k jesenným polievkam.

reklama:

Suroviny

  • 550 g hladkej múky
  • 240 g mlieka
  • 120 g tekvicového pyré
  • 50 g rozpusteného masla
  • 20 g čerstvého droždia
  • 20 g soli
  • 10 g cukru
  • 1 vajce
  • Na potretie:
  • 1 vajce
  • potravinársky špagát
  • olej na namočenie špagátu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do väčšej misy preosejte hladkú múku. Potom pridajte soľ a cukor a dobre premiešajte. Uprostred vytvorte malý otvor, do ktorého vlejete vlažné mlieko a rozdrobené droždie. Trochu premiešajte, zakryte a nechajte na teplom mieste, kým droždie nevykysne (asi 10-20 minút).

2. Krok

Keď je kvások pripravený, pridajte vajce, tekvicové pyré a rozpustené maslo. Vypracujte cesto, ktoré by malo byť hladké a nelepivé (ak používate kuchynský robot, trvá to približne 10 minút). Zakryte a nechajte kysnúť, kým objem ceste nie je dvojnásobný (60-90 minút).

3. Krok

Po vykysnutí rozdeľte cesto na 12 rovnakých častí. Každú časť tvarujte do guľatého bochníka, ktorý obtočte potravinárskym špagátom namočeným v oleji (to zabráni prilepeniu cesta). Existujú dva spôsoby, ako žemle obviazať:

4. Krok

Prvý spôsob: Pripravte si 4 kusy špagátu (každý asi 30 cm dlhý), ktoré v strede zviažete uzlom. Konce roztiahnite ako pavúk, položte cesto do stredu a protiľahlé konce zviažte dokopy.

5. Krok

Druhý spôsob: Urobte si dlhší kus špagátu (približne 60 cm). Cesto položte do stredu a obmotávajte ho, akoby ste balili darček do stuhy.

6. Krok

Žemle uložte na plech s papierom na pečenie a nechajte ich ešte 30-60 minút kysnúť. Pred pečením potrite rozšľahaným vajcom a pečte 15 minút pri teplote 175 °C. Po upečení ich nechajte vychladnúť na mriežke a opatrne odstráňte špagáty.

reklama:

Tekvicové pyré si môžete rýchlo pripraviť aj doma. Očistenú tekvicu upečte v rúre, kým nezmäkne, a potom ju jednoducho rozmixujte.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

36 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.