Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchané jablkové lievance – jednoduchý recept, ktorý si zamilujete

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchané jablkové lievance – jednoduchý recept, ktorý si zamilujete
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchané jablkové lievance – jednoduchý recept, ktorý si zamilujete Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi sladké raňajky alebo ľahký dezert, jablkové lievance sú skvelou voľbou. Sú mäkučké, šťavnaté a ich vôňa naplní celú kuchyňu. Navyše, vďaka ovseným vločkám sú výživnejšie a zasýtia na dlhší čas. Na prípravu vám stačí len pár bežných surovín a pár minút vášho času.

reklama:

Suroviny

  • 80 g jemných ovsených vločiek
  • 200 ml mlieka
  • 3 stredne veľké jablká
  • 1 vajce
  • 2 lyžice cukru (podľa chuti)
  • 80 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor a škorica na dochutenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ovsené vločky zalejte mliekom a nechajte ich aspoň 10 minút odpočívať, aby zmäkli a nasiakli tekutinu. Medzitým si očistite jablká – zbavte ich šupky aj jadrovníkov a nastrúhajte ich nahrubo.

2. Krok

Do napučaných vločiek pridajte vajce, cukor, múku a štipku soli. Pridajte aj nastrúhané jablká a všetko dobre premiešajte, kým nevznikne polohusté cesto. Ak je príliš riedke, pridajte viac múky, ak je naopak husté, môžete ho zriediť trochou mlieka.

3. Krok

Na panvici rozohrejte trochu oleja a pomocou lyžice nanášajte cesto na rozpálený povrch. Jemne ho rozotrite do tvaru menších placiek. Opekajte ich z oboch strán, kým nebudú krásne zlatisté – zvyčajne to trvá asi 3 minúty na jednu dávku.

4. Krok

Po upečení lievance ukladajte na tanier a ešte teplé ich posypte práškovým cukrom a škoricou. Skvele chutia aj s lyžičkou medu, jogurtom alebo orieškovým maslom.

reklama:

Ak chcete zdravšiu verziu, môžete použiť celozrnnú múku alebo namiesto cukru osladiť cesto medom. Tento recept je skvelý aj pre deti, pretože jablká mu dodávajú prirodzenú sladkosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

30 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.