Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nadýchané jablkové lievance – jednoduchý recept, ktorý si zamilujete

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchané jablkové lievance – jednoduchý recept, ktorý si zamilujete
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchané jablkové lievance – jednoduchý recept, ktorý si zamilujete Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi sladké raňajky alebo ľahký dezert, jablkové lievance sú skvelou voľbou. Sú mäkučké, šťavnaté a ich vôňa naplní celú kuchyňu. Navyše, vďaka ovseným vločkám sú výživnejšie a zasýtia na dlhší čas. Na prípravu vám stačí len pár bežných surovín a pár minút vášho času.

reklama:

Suroviny

  • 80 g jemných ovsených vločiek
  • 200 ml mlieka
  • 3 stredne veľké jablká
  • 1 vajce
  • 2 lyžice cukru (podľa chuti)
  • 80 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor a škorica na dochutenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ovsené vločky zalejte mliekom a nechajte ich aspoň 10 minút odpočívať, aby zmäkli a nasiakli tekutinu. Medzitým si očistite jablká – zbavte ich šupky aj jadrovníkov a nastrúhajte ich nahrubo.

2. Krok

Do napučaných vločiek pridajte vajce, cukor, múku a štipku soli. Pridajte aj nastrúhané jablká a všetko dobre premiešajte, kým nevznikne polohusté cesto. Ak je príliš riedke, pridajte viac múky, ak je naopak husté, môžete ho zriediť trochou mlieka.

3. Krok

Na panvici rozohrejte trochu oleja a pomocou lyžice nanášajte cesto na rozpálený povrch. Jemne ho rozotrite do tvaru menších placiek. Opekajte ich z oboch strán, kým nebudú krásne zlatisté – zvyčajne to trvá asi 3 minúty na jednu dávku.

4. Krok

Po upečení lievance ukladajte na tanier a ešte teplé ich posypte práškovým cukrom a škoricou. Skvele chutia aj s lyžičkou medu, jogurtom alebo orieškovým maslom.

reklama:

Ak chcete zdravšiu verziu, môžete použiť celozrnnú múku alebo namiesto cukru osladiť cesto medom. Tento recept je skvelý aj pre deti, pretože jablká mu dodávajú prirodzenú sladkosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

64 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.