Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchané jahodové knedle z kysnutého cesta

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchané jahodové knedle z kysnutého cesta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchané jahodové knedle z kysnutého cesta Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Nie je veľa jedál, ktoré dokážu vyčariť úsmev na tvári tak ľahko ako sladké jahodové knedle. Každému z nás pripomenú detstvo a vôňu kuchyne starých mám, ktoré ich vždy pripravovali s láskou. Dnes si ich však môžete pripraviť aj sami — a vôbec to nie je zložité. Stačí trocha trpezlivosti a výsledok vás odmení jemnosťou a ľahkosťou, akú majú len domáce knedle.

reklama:

Suroviny

  • 230 ml vlažného mlieka
  • 1 žĺtok
  • 25 g čerstvého droždia
  • 2 lyžičky práškového cukru
  • 4 lyžičky roztopeného masla
  • 1 lyžičku soli
  • 500 g hrubej múky
  • jahody podľa veľkosti a chuti
  • Na servírovanie:
  • strúhaný tvrdý tvaroh
  • práškový cukor
  • roztopené maslo
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite prípravou cesta. Do misky vlejte mlieko, pridajte cukor, droždie a žĺtok. Dobre premiešajte, aby sa droždie rozpustilo. Potom prisypte múku, soľ a roztopené maslo. Cesto môžete miesiť ručne, v kuchynskom robote alebo ho zveriť domácej pekárni. Hlavné je, aby bolo hladké a pružné. Nechajte ho zakryté kysnúť približne hodinu na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.

2. Krok

Keď cesto krásne vykysne, rozdeľte ho na rovnaké kúsky. Každý jemne roztlačte do placky a do stredu vložte suchú, očistenú jahodu. Okraje dôkladne uzatvorte a vytvarujte guľku, aby ovocie zostalo ukryté vo vnútri.

3. Krok

Pripravené knedle rozložte spojom nadol na dosku alebo tácku, prikryte utierkou a nechajte ešte asi 20 minút podkysnúť.

4. Krok

Medzitým priveďte do varu veľký hrniec vody, ktorú mierne osolíte. Knedle do nej vkladajte opatrne a varte najprv 5 minút pod pokrievkou. Následne pokrievku zložte a nechajte dovariť ďalšie 3 minúty. Keď sú hotové, ihneď ich prepichnite vidličkou alebo špajľou, aby sa para mohla uvoľniť a knedle nespadli.

5. Krok

Na tanier naaranžujte horúce knedle, bohato ich posypte strúhaným tvarohom zmiešaným s práškovým cukrom a nezabudnite ich zaliať roztopeným maslom. Takto pripravené knedle sú jemné, voňavé a doslova sa rozplývajú na jazyku.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.