Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchané kokosové lievance s jahodami a jemnou smotanou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchané kokosové lievance s jahodami a jemnou smotanou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchané kokosové lievance s jahodami a jemnou smotanou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Raňajky, ktoré potešia chuť aj oko? Skúste tieto jednoduché kokosové lievance, ktoré sú hotové raz-dva. Vďaka kokosovému mlieku a kokosovej múke majú jemne exotickú príchuť, med ich prirodzene osladí a citrónová kôra im dodá svieži nádych. Podávajú sa so sladkastou smotanou a šťavnatými jahodami – výsledok je neodolateľný.

reklama:

Suroviny

  • 750 ml kokosového mlieka
  • štipka soli
  • 3 celé vajcia
  • 2 PL medu
  • 1 PL zemiakového škrobu (solamyl)
  • 1/4 ČL prášku do pečiva
  • 5 PL kokosovej múky
  • trochu nastrúhanej citrónovej kôry
  • Na podávanie:
  • 200 ml kyslej smotany
  • cukor podľa chuti
  • čerstvé jahody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Základ cesta: V mise vyšľahajte kokosové mlieko s vajcami a štipkou soli, aby sa zložky spojili do jemnej tekutiny.

2. Krok

Pridanie suchých surovín: Do zmesi primiešajte med, škrob, kypriaci prášok, kokosovú múku a citrónovú kôru. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.

3. Krok

Pečenie lievancov: Rozohrejte panvicu, najlepšie s nepriľnavým povrchom. Cesto nalievajte v malých porciách a lievance opečte z oboch strán dozlatista.

4. Krok

Dochutenie smotany: Kyslú smotanu si oslaďte podľa vlastnej chuti a dobre premiešajte.

5. Krok

Servírovanie: Lievance podávajte teplé, s kopčekom smotany a čerstvými jahodami navrchu. Skvele sa k nim hodí aj pár lístkov mäty či kvapka medu navyše.

reklama:

Tento recept je ideálny pre tých, ktorí si chcú dopriať niečo chutné, ale zároveň ľahké a rýchle. Kokos dodá jemnosť, ovocie sviežosť a celá kombinácia vás určite naladí na príjemný deň.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.