Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchané lievance s tvarohom: Domáca sladká klasika

Kuchyňa:
Chod:
reklama:
Nadýchané lievance s tvarohom: Domáca sladká klasika
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchané lievance s tvarohom: Domáca sladká klasika Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Keď dostanete chuť na niečo sladké, no nechce sa vám tráviť hodiny v kuchyni, tvarohové lievance sú výbornou voľbou. Ich jemná konzistencia a lahodná chuť z nich robia ideálne raňajky, olovrant či dezert ku káve. A čo sa týka podávania – fantázii sa medze nekladú. Môžete ich servírovať s ovocím, džemom, škoricovým cukrom, alebo ich nechať zažiariť s kopčekom ochuteného tvarohu.

reklama:

Suroviny

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 3 celé vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 180 g polohrubej múky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • polovica kocky čerstvého droždia
  • štipka soli
  • 1 lyžica kvalitného rumu
  • olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z odmeraného mlieka si odoberte trochu, ohrejte ho na vlažnú teplotu a rozmiešajte v ňom rozdrobené droždie. Pridajte lyžicu múky a trochu cukru, všetko premiešajte a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 15 až 20 minút.

2. Krok

Do väčšej misy preosejte polohrubú múku. Pridajte tvaroh, zvyšok mlieka, vanilkový cukor, štipku soli a rum. Do tejto zmesi nakoniec vlejte pripravený kvások a všetko dôkladne premiešajte. Výsledné cesto by malo byť polotuhé a hladké. Pred pečením mu doprajte približne 20 minút oddychu.

3. Krok

Na panvici alebo špeciálnom lievanečníku zohrejte malé množstvo oleja. Pomocou lyžice formujte menšie kôpky cesta a opekajte ich z každej strany, kým nebudú krásne zlatisté.

reklama:

Hotové lievance chutia výborne, aj keď ich pripravíte len s trochou cukru a škorice. Ak však chcete niečo výnimočnejšie, skúste ich ozdobiť čerstvým ovocím, lyžicou tvarohu alebo domácim džemom. Chutia úžasne aj studené, takže si ich pokojne zoberte so sebou ako sladkú desiatu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.