Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nadýchané škoricové slimáky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchané škoricové slimáky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchané škoricové slimáky Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Tieto slimáky si môžete si pripraviť kedykoľvek, pretože raz, keď ich ochutnáte, stanú sa neoddeliteľnou súčasťou vášho pečenia. Tieto nadýchané škoricové rolky, či už s polevou alebo bez nej, vám určite zlepšia náladu.

reklama:

Suroviny

  • Na kvások:
  • 270 ml vlažného mlieka
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • Na cesto:
  • 540 g hladkej múky
  • 80-100 g cukru
  • Štipka soli
  • 87 g kyslej smotany
  • 55 g zmäknutého masla
  • Na náplň:
  • 115 g zmäknutého masla
  • 3 lyžičky mletej škorice
  • 150 g cukru
  • Na polevu:
  • 1-2 kocky Lučiny
  • 2-4 lyžice práškového cukru
  • 115 g zmäknutého masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vytvorenie kvásku: Najprv si pripravíme kvások. V malej miske zmiešame vlažné mlieko, cukor, hladkú múku a sušené droždie. Necháme stáť približne 10 minút, kým sa nevytvorí pena.

2. Krok

Miesenie cesta: V väčšej mise zmiešame hladkú múku, cukor a soľ. Pridáme kyslú smotanu, zmäknuté maslo a kvások. Dôkladne vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť aspoň jednu hodinu na teplom mieste, kým sa jeho objem zdvojnásobí.

3. Krok

Príprava náplne: Zatiaľ čo cesto kysne, zohrejeme maslo a zmiešame ho so škoricou a cukrom, aby sme vytvorili aromatickú zmes.

4. Krok

Tvarovanie šúľkov: Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenom povrchu. Natrieme pripravenou škoricovou zmesou a nakrájame na pásy, ktoré potom starostlivo zrolujeme do špirál.

5. Krok

Pečenie: Šúľky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich ešte 10 minút odpočívať. Potom ich jemne podlejeme smotanou na šľahanie a pečieme 15-20 minút pri teplote 180 °C, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.

6. Krok

Príprava polevy: Na polevu zmiešame Lučinu, zmäknuté maslo a práškový cukor, až kým nevznikne hladká zmes.

7. Krok

Podávanie: Ešte teplé škoricové slimáky potrieme polevou a servírujeme.

reklama:

Slimáky sú jemné a hneď sa po nich zapráši. Keď vychladnú, skúste si ich zohriať v mikrovlnke..

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

118 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.