Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nadýchaný čerešňový koláč s kakaom a mandľami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchaný čerešňový koláč s kakaom a mandľami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchaný čerešňový koláč s kakaom a mandľami Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Keď sa čerešne na stromoch začnú sfarbovať do červena, je to jasný signál, že nastal ten správny čas na sladké čerešňové pokušenie. Tento jemný koláč s kakaovým cestom, ovocím a chrumkavými mandľami si zamilujete už po prvom kúsku – či už ku káve, na rodinné stretnutie, alebo len tak pre radosť.

reklama:

Suroviny

  • 4 žĺtky
  • 4 PL horúcej vody
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 PL kvalitného kakaa
  • 100 g polohrubej múky
  • 80 g zemiakového škrobu
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 4 bielky
  • štipka soli
  • 500 g čerstvých čerešní (bez kôstok)
  • 50 g plátkových mandlí
  • práškový cukor na ozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si predhrejeme rúru na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.

2. Krok

Čerešne dôkladne umyjeme, necháme odkvapkať a odstránime kôstky.

3. Krok

V miske zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a škrobom.

4. Krok

Bielky spolu so štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu.

5. Krok

V samostatnej mise vyšľaháme žĺtky s horúcou vodou do svetlej peny. Potom prisypeme cukor, kakao a sypké suroviny. Dôkladne premiešame.

6. Krok

Na záver do cesta opatrne vmiešame sneh z bielkov – ideálne ručne stierkou, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

7. Krok

Cesto nalejeme na pripravený plech, rovnomerne rozotrieme, obložíme odkôstkovanými čerešňami a posypeme mandľovými lupienkami.

8. Krok

Pečieme približne 40 minút, ideálne na strednej mriežke. Hotovosť skontrolujeme pomocou špajdle – ak vyjde po zapichnutí suchá, koláč je upečený.

9. Krok

Po vychladnutí môžeme koláč jemne pocukrovať práškovým cukrom a podávať.

reklama:

Ak máte veľa čerešní, môžete časť rozmixovať a vmiešať priamo do cesta pre ešte intenzívnejšiu chuť. Mandľové lupienky zas dodajú príjemný kontrast ku vláčnemu vnútro koláča.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

22 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.