Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchaný cuketovo-makový koláč: Šťavnatý dezert, ktorý prekvapí

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchaný cuketovo-makový koláč: Šťavnatý dezert, ktorý prekvapí
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchaný cuketovo-makový koláč: Šťavnatý dezert, ktorý prekvapí Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte jednoduchý a pritom výnimočný koláč na plech, tento vláčny cuketovo-makový dezert vás nesklame. Tajomstvo jeho jemnej textúry spočíva v netradičnej, no dokonale fungujúcej surovine – cukete. Tá nielenže koláču dodá sviežosť, ale zabezpečí aj jeho úžasnú vláčnosť bez potreby masla či smotany. Spolu s makom tvorí harmonickú dvojicu, ktorá sa hodí k popoludňajšej káve aj ako rýchly zákusok na oslavu.

reklama:

Suroviny

  • 2 hrnčeky nastrúhanej cukety
  • 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 hrnček mletého maku
  • 2 vajcia
  • 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1 lyžičku jedlej sódy
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • voliteľne: 1 lyžicu kakaa na zvýraznenie chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 170 °C a pripravte si plech – vystelte ho papierom na pečenie.

2. Krok

Oddelte bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.

3. Krok

V inej miske premiešajte žĺtky s nastrúhanou cuketou, pridajte cukor, vanilkový cukor, mlieko, olej, mak, škoricu, prípadne kakao. Prisypte múku so sódou a dôkladne premiešajte.

4. Krok

Nakoniec zľahka zapracujte sneh z bielkov, aby cesto zostalo nadýchané.

5. Krok

Hotové cesto rozotrite rovnomerne na plech a dajte piecť na približne 20–25 minút.

reklama:

Koláč môžete po upečení ešte doladiť – posypte ho práškovým cukrom, potrite ovocným džemom alebo prelejte čokoládovou polevou. Výborne chutí aj na druhý deň, a čo je skvelé – vďaka cukete ostáva vláčny a nevysuší sa.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

79 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.