Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nadýchaný cuketovo-makový koláč: Šťavnatý dezert, ktorý prekvapí

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchaný cuketovo-makový koláč: Šťavnatý dezert, ktorý prekvapí
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchaný cuketovo-makový koláč: Šťavnatý dezert, ktorý prekvapí Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte jednoduchý a pritom výnimočný koláč na plech, tento vláčny cuketovo-makový dezert vás nesklame. Tajomstvo jeho jemnej textúry spočíva v netradičnej, no dokonale fungujúcej surovine – cukete. Tá nielenže koláču dodá sviežosť, ale zabezpečí aj jeho úžasnú vláčnosť bez potreby masla či smotany. Spolu s makom tvorí harmonickú dvojicu, ktorá sa hodí k popoludňajšej káve aj ako rýchly zákusok na oslavu.

reklama:

Suroviny

  • 2 hrnčeky nastrúhanej cukety
  • 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 hrnček mletého maku
  • 2 vajcia
  • 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1 lyžičku jedlej sódy
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • voliteľne: 1 lyžicu kakaa na zvýraznenie chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 170 °C a pripravte si plech – vystelte ho papierom na pečenie.

2. Krok

Oddelte bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.

3. Krok

V inej miske premiešajte žĺtky s nastrúhanou cuketou, pridajte cukor, vanilkový cukor, mlieko, olej, mak, škoricu, prípadne kakao. Prisypte múku so sódou a dôkladne premiešajte.

4. Krok

Nakoniec zľahka zapracujte sneh z bielkov, aby cesto zostalo nadýchané.

5. Krok

Hotové cesto rozotrite rovnomerne na plech a dajte piecť na približne 20–25 minút.

reklama:

Koláč môžete po upečení ešte doladiť – posypte ho práškovým cukrom, potrite ovocným džemom alebo prelejte čokoládovou polevou. Výborne chutí aj na druhý deň, a čo je skvelé – vďaka cukete ostáva vláčny a nevysuší sa.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.