Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchaný domáci chlieb – Základný recept

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dizajn bez nazvu.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 3
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 kg hladkej múky 650 alebo 00
  • 600 ml teplej vody
  • 25 g čerstvého droždia
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica soli
  • 50 ml oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ako pripraviť nadýchaný domáci chlieb - Základný recept: V malej miske rozpustite čerstvé droždie s cukrom a trochou teplej vody. Nechajte pôsobiť 10-15 minút, kým sa neaktivuje. Do veľkej misy dáme preosiatu múku a pridáme soľ. V strede urobte jamku a nalejte aktivované droždie a zvyšok teplej vody. Ak chcete jemnejší chlieb, pridajte olej. Cesto miesime 10-15 minút, kým sa nestane elastickým a nelepivým. V prípade potreby pridajte ešte trochu múky alebo vody.

2. Krok

Misu prikryjeme čistou utierkou a necháme cesto kysnúť na teplom mieste asi 1-1,5 hodiny, kým nezdvojnásobí svoj objem. Cesto po vykysnutí vyberieme na pomúčenú dosku, zľahka prehnetieme, aby sa odstránil vzduch a rozdelíme na 2-3 časti a vytvarujeme do požadovaného tvaru. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Narežte povrch chleba pomocou pekárenskej čepele. Chlieb necháme ešte 30 minút kysnúť.

3. Krok

Rúru predhrejeme na 220°C a chlieb pečieme 30 minút, kým nezozlatne a pri poklepaní na spodok neznie duto. Pre chrumkavú kôrku vložte počas pečenia do rúry misku s vodou. Po upečení chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

397 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.