- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kolac
- Nadýchaný tvarohový koláč s bielou čokoládou: Rýchly a bezlepkový dezert
Nadýchaný tvarohový koláč s bielou čokoládou: Rýchly a bezlepkový dezert
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:10 hod
Tento nadýchaný tvarohový koláč s bielou čokoládou je ideálny pre tých, ktorí hľadajú lahodný dezert, ktorý si môžu vychutnať aj celiatici. Príprava je veľmi jednoduchá a na jeho vytvorenie potrebujete len niekoľko základných surovín.
Suroviny
- 250 g tučného tvarohu
- 5 vajec
- 300 g bielej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Na začiatok nechajte tvaroh a vajcia zohriať na izbovú teplotu. Rúru predohrejte na 175 °C a ak máte funkciu na cirkuláciu vzduchu, zapnite ju. Pripravte si koláčovú formu s priemerom 24 cm a vyložte ju papierom na pečenie.
2. Krok
Rozpustite bielu čokoládu v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli a nechajte ju trochu vychladnúť. V miske zmiešajte tvaroh so žĺtkami a pomaly pridávajte roztopenú čokoládu, pričom neustále miešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a jemne ho zapracujte do tvarohovej zmesi.
3. Krok
Cesto nalievajte do pripravenej formy a pečte 50 až 60 minút, alebo kým koláč nezíska zlatistý povrch a nepevný vzhľad. Po upečení vypnite rúru a nechajte koláč v nej odpočívať 15 minút. Až potom ho vyberte z formy a nechajte úplne vychladnúť.
Tento tvarohový koláč je skvelou voľbou na akúkoľvek príležitosť a jeho príprava nezaberie veľa času. Vychutnajte si ho ako sladký dezert, ktorý poteší vaše chuťové poháriky!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
21 videní