- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Najjemnejší zapekaný Černohorský rezeň
Najjemnejší zapekaný Černohorský rezeň
- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 700 g bravčového mäsa (karé, stehno, krkovica)
- 2 zemiaky
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 vajcia
- 2 lyžice majonézy
- 1 cibuľa
- 200 ml kyslej smotany
- petržlenová vňať na chuť
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 strúčik cesnaku
Postup prípravy
1. Krok
Mäso nakrájajte na tenké plátky, trochu vyklepeme, solené, korenie.
2. Krok
Očistíme a nastrúhame zemiaky, jemne nakrájajte cibuľu, pretlačte cesnak.
3. Krok
Do misky z k zemiakom pridajte vajcia , múku, majonézu.osolíme podľa chuti a okoreníme..
4. Krok
Rezne namáčame v pripravenom cestíčku a osmažíme na rozpálenom tuku z oboch strán..Potom odložíme na pekáč..Každý rezník potrieme kyslou smotanou a vložíme do zahriatej rúry a pečieme pri 180°C 20 minút..
5. Krok
Podávame horúce so zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
16 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
18604 videní