Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najlepší pečený bôčik

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Najlepší pečený bôčik
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Najlepší pečený bôčik Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Pri príprave pečeného bôčika je dôležité zamerať sa na dva kľúčové aspekty – správnu marinádu a dostatočnú dobu pečenia. Ak chcete z bežného bôčika urobiť skutočnú pochúťku, tento recept vám ukáže, ako na to, aby ste si vychutnali kúsok mäsa, ktorý vás očarí.

reklama:

Suroviny

  • 1 kg bravčového bôčika
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička kmínu
  • 1 čajová lyžička údenej papriky
  • 1 polievková lyžica tymiánu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bôčik dôkladne umyte, osušte a na koži spravte jemné zárezy v mriežkovom tvare. Cesnak ošúpte, nasekajte a rozotrite so soľou. Následne zmiešajte tento cesnakový mix so všetkými ostatnými ingredienciami, aby vznikla marináda. Touto zmesou dôkladne potrite celé mäso, pričom nezabudnite ani na nakrojenú kožu, aby marináda prenikla aj tam. Tento krok je najjednoduchší, ak sa použijú ruky, vďaka ktorým sa zmes dostane rovnomerne všade.

2. Krok

Na pečenie si vyberte pekáč, ktorý môžete jemne potrieť olejom alebo ešte lepšie, vystlať pečiacim papierom. Do takto pripraveného pekáča vložte bôčik a vložte ho do rúry predhriatej na 160 °C. Nezvyšujte teplotu – pomalé pečenie je kľúčové. Počítajte s časom okolo 120 až 150 minút, počas ktorých sa bôčik upečie do zlatista a koža sa stane krásne chrumkavou. Na konci pečenia môžete pokrm ozdobiť čerstvou jarnou cibuľkou, ktorá dodá jedlu príjemnú sviežosť.

reklama:

Tento pečený bôčik je vynikajúci, keď ho podávate s čerstvým chlebom, ale ak máte chuť na výdatnejší obed, skúste k nemu pridať tradičnú červenú kapustu, knedle alebo pečené zemiaky. Takto pripravený bôčik sa stane skutočnou lahôdkou, ktorá si získa každého stravníka.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

23 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.