- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Najlepšia kocka z vlašských orechov
Najlepšia kocka z vlašských orechov
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 450 g masla
- 400 g kryštál cukru
- 250 g mletých vlašských orechov
- 250 g polohrubej múky
- 6 bielkov
- Poleva:
- 6 žĺtkov
- 180 g práškového cukru
- na ozdobu:
- 50 g tmavej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 180°C. V miske zmiešajte mäkké maslo s kryštáľovým cukrom. Pridajte mleté vlašské orechy a postupne premiešajte preosiatu múku. Bielka vyšľahajte so štipkou soli do peny a jemne vmiešajte stierkou do cesta.
2. Krok
Cesto vylejeme na väčší plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme 35 - 40 minút. Medzitým zmiešajte vaječné žĺtky a práškový cukor do polevy.Glazúru vyhlaďte na horúci koláč a vráťte sa do rúry na 2-3 minúty. Vypnite rúru a nechajte koláč v rúre ďalších 5 minút, aby glazúra stvrdla.
3. Krok
Potom koláč vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť..Potom rozpustite čokoládu a ozdobte glazúru..Nechajte čokoládu zatuhnúť a nakrájajte koláčik na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
11 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13447 videní