- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Najlepšia mramorová bábovka
Najlepšia mramorová bábovka
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 225 g masla
- 225 g práškového cukru
- 6 vajec
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 150 ml smotany na šľahanie
- 300 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 100 g horkej čokolády
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička rumu (nemusí byť)
- 2 - 3 lyžice mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr roztopte čokoládu nad parou a nechajte ju mierne vychladnúť.
2. Krok
Predhrejte rúru na 180 ° C a pripravte si bábovkovú formu ktorú si vymastíte a vysypete múkou.
3. Krok
Teraz si vyšľaháte maslo s práškovým cukrom a so štipkou soli do peny..Šľahajte kým nieje hmota nadýchaná aj 5 minút.Teraz vmiešajte vajcia jedno po druhom, a za každým poriadne prešľahajte.
4. Krok
Teraz vmiešame smotanu s vanilkovým extraktom, a nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva po častiach..
5. Krok
Cesto si rozdelíme na dve časti, do jednej vmiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládu s kakaom, a pridajte trochu mlieka aby čokoládové cesto malo rovnakú konzistenciu ako svetlé cesto.
6. Krok
Cesta dávame do formy buď to striedavo, alebo najskôr vylejte bledé cesto, potom tmavé a zavíte vidličkou..
7. Krok
Bábovku pečieme pri 180°C asi 50 - 55 minút..Skontrólujeme špajdlou či je prepečená.
8. Krok
Potom ju necháme vychladnúť a pred podávním posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3138 videní