- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Najlepšia mramorová bábovka
Najlepšia mramorová bábovka
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 100 g roztopenej tmavej čokolády
- 220 g masla
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica rumu
- 5 vajec
- 1 prášok do pečiva
- 350 g polohrubej múky
- 130 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice višňovej šťavy
- 1 pohár zaváraných višní
Postup prípravy
1. Krok
čokoládu roztopíme ..maslo, s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a rumom vymiešame do penista.Po jednom potom vmiešame vaječné žĺtky.Vymiešame všetko do krémova.Striedavo vmiešame múku s práškom do pečiva, smotanu a višňovú šťavu.
2. Krok
Masu rozdelíme na dve polovice.. Do jednej časti cesta vmiešame roztopenú ale vychladnutú čokoládu.Z bielkov vyšľaháme sneh rozdelíme ho na polovicu a vmiešame do dvoch druhov cesta.Nakoniec višne posypané múkou pridáme do bledého cesta..cestá lyžicou striedavo dávame do formy ktorú sme si predtým vymastili a vysypali múkou.
3. Krok
Formu potom vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a bábovku pečieme asi 1 hodinu.Ak by sa vám zdalo že bábovka zvrchu príliš tmavne prikryte ju alobalom.Pred dopečení urobte skúšku špajdou či je dobre prepečená. Nechajte ju potom vychladnúť a pred podávaním môžete dozdobiť vyšľahanou šľahačkou a višňami, alebo len pospať práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4603 videní