Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Najlepšia mramorová bábovka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Swardzwaldska.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 100 g roztopenej tmavej čokolády
  • 220 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica rumu
  • 5 vajec
  • 1 prášok do pečiva
  • 350 g polohrubej múky
  • 130 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice višňovej šťavy
  • 1 pohár zaváraných višní
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

čokoládu roztopíme ..maslo, s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a rumom vymiešame do penista.Po jednom potom vmiešame vaječné žĺtky.Vymiešame všetko do krémova.Striedavo vmiešame múku s práškom do pečiva, smotanu a višňovú šťavu.

2. Krok

Masu rozdelíme na dve polovice.. Do jednej časti cesta vmiešame roztopenú ale vychladnutú čokoládu.Z bielkov vyšľaháme sneh rozdelíme ho na polovicu a vmiešame do dvoch druhov cesta.Nakoniec višne posypané múkou pridáme do bledého cesta..cestá lyžicou striedavo dávame do formy ktorú sme si predtým vymastili a vysypali múkou.

3. Krok

Formu potom vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a bábovku pečieme asi 1 hodinu.Ak by sa vám zdalo že bábovka zvrchu príliš tmavne prikryte ju alobalom.Pred dopečení urobte skúšku špajdou či je dobre prepečená. Nechajte ju potom vychladnúť a pred podávaním môžete dozdobiť vyšľahanou šľahačkou a višňami, alebo len pospať práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4698 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.