Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najlepšia žemľová knedľa

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Domace knedle na pare.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 2
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 400 g hrubej múky
  • 15 g čerstvého droždia
  • 1 žĺtok + 1 vajce
  • 1/2 lyžičky soli
  • 200 ml mlieka
  • štipka cukru
  • 2 ks bieleho pečiva
  • 1 lyžica hladkej múky na formovanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z droždia, mlieka, cukru, vlažného mlieka a trochy múky pripravte kvások . Zasypte ho trochou hrubej múky a nechajte vzísť. Medzitým si nakrájajte pečivo.

2. Krok

Do misy nasypte zvyšnú hrubú múku, urobte do nej jamku, pridajte vzídený kvások, vajce , žĺtok, zvyšné mlieko i soľ a zarobte cesto. Najskôr vareškou, potom rukou a môžete na to vziať na chvíľu aj elektrický hnetač. Podľa potreby pridajte mlieko. Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť.

3. Krok

Do odpočinutého cesta pridajte nakrájanú žemľu a zapracujte ju. Potom cesto preložte na dosku a nechajte asi 40 minút vykysnúť. Pracovnú dosku zľahka poprášte hladkou múkou a vykysnuté cesto rozdeľte na dva bochníčky.

4. Krok

Takto pripravené cesto nechajte ďalších zhruba 10 minút kysnúť. Potom z bochníkov dlaňami vytvarujte knedle a nechajte ich kysnúť ďalších 8 minút.

5. Krok

Knedle opatrne vložte do vriacej, mierne osolenej vody a nechajte variť 9 minút z jednej strany pod pokrievkou a ďalších 9 minút z druhej strany už odkryté. Uvarenú knedľu ihneď prepichajte vidličkou, nechajte chvíľu odpočinúť a nakrájajte na plátky.

reklama:

TIP: Keď už máte knedle vykysnuté, tesne pred vkladaním pripravených knedlí do vriacej vody namočte ruku do studenej vody a dlaňou knedle utrite – vďaka tomu pri varení nepopraskajú .

Tip: Žemle nakrájajte na kocky už na začiatku prípravy. Mierne oschnutie na vzduchu ešte pred pridaním do cesta im len a len prospeje.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

883 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.